06 mai 2006

Stone Cold Crazy...

... oli selle laulu nimi, mis mul kummitas juba eelmisest õhtust saadik, kui ma astusin Kõrvemaa kevadjooksu starti. Distantsiks oli välja käidus 16km. Kõrvemaa ja 16km tähendavad enamus inimeste peades suusaringi ja miks peaks mina olema mingi erand. Suusasõitudes on ka meelde jäänud, et kõrvemaa suusaring on üks lihtsamaid. Selle teadmisega starti minnes oli selline optimistlik tunne. Mõtlesin, et kui 57 minutiga ei jookse, siis alal tunni tuleb kindlasti. 3.45 kilomeetrile pole ju teab mis kiire jooks. Lausa aedlasepoolne. Eelnevad paar päeva olin peas jooksu juba läbi mõelnud ja starti asudes oli tunne kuradi hea. Mis seal ikka, paneme punnu!
START! Miks kõik longivad? Ei jätku julgust Koselevist mööduda ja võtan ennast gruppi sisse. Nii esimese kilomeetri lõpuks olid Pirksaar ja Koselev oma teed läinud ja mingi punt veel neid natuke jälitas ja siis mina seal oma mugavas tempos. kuni kolmanda kilomeetrini kus jõuti kruusateele, kus vaimsa ja füüsilise tõrke tagajärjel mul keha seisma jäi.
Edasine jooks kulges juba ebameeldivuse märgi all. Kuum päike, õhk ei liigu, tee tolmab, inimesed mööduvad. Kuskil 6km peal juba mõtlesin tõsuselt alla andmisele. Jne jne jne jne... kuni lõpuni välja. Aeg 1.02.50 oli allapoole igasugust arvestust. Koht 15. Esimene naine napp minut seljataga minul. Kõik tundus väga masendav.
Lõpuprotokolli sirvides selgus, et jooks polnud ainult minule raske. Sellise ajaga mida algul endale ette seadsin oleks juba saanud tossud või muud NIKE nänni auhinnaks. Viimase auhinnalise 6. koha saanud Margus Ader sai ajaks 58 kopikatega. Koselev võitis veenva 51 minutiga.
Ettekujutus lihstast rajast on Kõrvemaal ikka väga vale. Suusatamise jaoks on asi suht lihtne aga jooksja jaoks on selliseid väikseid tõuse koguaeg. Tasane maa praktiliselt puudub. Arvan ka, et enda ja paljude teiste sooritust segas kevadiselt soe ilm. Temperatuur aegviidu metsade vahel küündis 24 kraadini. Suve lõpul on see kõik tühine aga mai algul pole keha veel kuumaga harjunud.
Korraldus oli sellele tiimile omaselt hea. Rahvast võibolla natuke vähe, aga esimese võistluse kohta normaalselt. Usun, et järgmine aasta on inimesi 2x rohkem. Nende hulgas loodetavasti ka palju orienteerumishuvilisi. Eriti ootan starti Aadlit muidugi. Täna oleks ta küll uue tossupaari saanud omale.

Aga see kõik oli tühi jutt... Queen'i Stone Cold Crazy Metallica esituses on selle nädala lugu!!!

Kommentaare ei ole: