27 oktoober 2006

Kurk puhtaks

Vaatasin eelmisel talvel arsti ukse taga istudes kaadi pealt, et juba alates 2000 aastast olen vahelduva eduga käinud Mustamäe haiglas LOR osakonnas saamas selgust, mis on viga kurgul. Kui mingil põhjuse talvel haigeks jääb nii on 1 kuu järjest haige. Enamuses otseselt trenni teha ei sega (peale seda kui ise enam segada ei lasknud), aga valutab ja ilmselt kuhugi organismis ikkagi mõjub. Peale mitut aastat sai eelmine talv siis otsustatud - mandlid ära. Lükkasin lõikuse oktoobrisse ning meenus see mingi 10 päeva enne lõikuskuupäeva.
17.okt hommikul naksti haigasse, magama ja mandlid ära. Peale ärkamist väga mõnus ei olnud. Paljud on seda kogenud aga rääkida ei saa, neelata ei saa ja ajad verist ila suust kaussi.
Kurgus ei ole siiamaani veel väga hea, üks pool ikka valutab aga eile käisin tohtritädi juures ja ütles, et väga hea, ainult trenni võib hakata tegema 1 kuu peale lõikust. Sellel teemal siis temaga vaidlesin tükk aega kuna tavaarstide arusaam trennitegemisest on ju teada kuni lubati naisega tasakesi varsti sörkima minna. Et keegi ikka kätt hoiaks.
Eks paistab kas nüüd on talvel kurgumured läinud või ei.

Erkki

6 kommentaari:

Lauri ütles ...

Ehh. Aasta 2004 jaanuaris tegin ka selle asja ära. Verist jama tuli samuti suust tükk aega. Samas see arstide hoiatus trenni mittetegemise kohta pidi minu puhul paika. Läksin vist 3 nädalat ja paar päeva hiljem kergele suusasõidule ja tulemuseks oli veel kuu aega audis. Niiet minu poolne soovistus on, et trenniga võta rahulikult.

Viivi ütles ...

Mina ei mäleta täpselt, mis aastal ise opil käisin, kuid kuupäev oli 4. jaanuar. Enda kogemuste puhul võin öelda, et hakkasin trenni tegema 2 nädala pärast. Aga väga ettevaatlikult. Eks iga inimene ja tema kurgu-hädad on individuaalsed ning vastavalt oma enesetundele tuleb ka käituda. Sa Erkki oled juba nii vana, et oma sisetunde häält ilmselt oskad kuulata ja usaldad.
Kiiret tervenemist!

Erkki ütles ...

Eile tegin vaikse jooksu. Tõesti vaikse, sest Merle tahtis eest ära joosta:)
Asi hullemaks ei läinud, homme proovin vist veel.

Anonüümne ütles ...

no nii, minagi käisin eelmine aasta oma mandleid eemaldamas 29 november, mul tehti kohaliktuimestus nii et ise vahtisin aknast välja ja 5 min kogu asi kestis, polnudki nii hull :) väga pikk muidugi tundus see 2 nädalat, kõht oli tühi ja jõuluprae lõhna oli tunda igal pool.
Dr. Jesse rääkis muidugi igasugu jubedaid lugusi, mis ei kiskunud mind küll pingutama enne 1 kuud. Kurgus oli ebameeldiv tunne minu arust päris pikalt.
Lillu käis alles üleeile oma mandleid eemaldamas...
Jõudu sulle Erkki! ja Merle ära liiga kiirelt jookse :)
Marlen

Anonüümne ütles ...

Mis puutub aitamisse, siis ma tegin sama asja mitmed aastat tagasi. Tõsiselt on aidanud. Enne ei saanud lahtise aknaga magadagi.

Andre

Erkki ütles ...

Nii, teisipäeval saab 4 nädalat lõikusest ja natuke üle kahe nädala trenni alustamisest.
Esimese jooksu tegin 12 päeva peale lõikust, Merlega, 26 min, hästi rahulikult, et hingeldama ei hakkaks, lõpuga sain Merlelt labaselt ära. Teine jooks 2 päeva hiljem 36 min, Merlega, lõpuga tegin juba ära. Viimane nädal kuus jooksu, kokku 8,4h, täna 1h52 min. Eile ja täna oli juba natuke jooksu tunne. Kurk enam ei valuta.
Jälgisin enesetunnet ja kui nüüd midagi järgi annab siis trennist mitte enam lõikusest. Tundub, et saab vist harjutama hakata.