24 jaanuar 2011

Paaristõuge par excellence

1:53:02 32,7km AVG130

Kust sellise masina leiab?

4 kommentaari:

Markus ütles ...

Minu arust laseb ta põlved liiga kõveraks ning paneb kepid sidemest kõvasti tagapool maha. Lisaks võiks käedki sirgemad olla, aga eks kõik need 3 elementi olegi omavahel seotud.
Samas, nõrk ta ju pole...

Anonüümne ütles ...

see masin on vast isetehtud. Enamasti on neil rull seina peal ja sikutavad trosse. Nii et vahetad Worldloppeti peale?
terv. alar

Margus ütles ...

Ei ole nõrk tõesti, kui nii korda kolm on "Vasaloppeti" kinni pannud, aga ega tippudelgi tehnika ideaalne pole (kui ehk Veerekas välja jätta). Ise mehega mõne korra suusa-o võistlustel jala joonele pannud, ehkki tegu siiski rohkem spets. maratoni-suusamehega, kes vahel suvel ka orienteerumisradadel kaasa lööb.

Kui sisetingimustes ka tõmmata tahad, siis aitavad need ca 150-200kroonised kummidki (kus suusakepi rihmad küljes) asja ära ajada. Ise näiteks teen sügis-talviti kokku 5 eri harjutust ülakeha tugevdamiseks.

Aga praegu saab väljas ikka tõsisema trenni ja looduses pole nii nüri ka. Nõmme viiene ring on päris hea - sekka nii üsna tõsist jõudu nõudvaid tõuse kui ka kiiret ja kergemat lausikut. Lased nii 5-6tk järjest ära - saab päris hea koormuse. Ainult Harkus kipub lahjaks jääma.

Meie viisime kunagi suvised karmimad paaristõuketrennid läbi Haanjast Ruusmäele ja tagasi. Tavaliselt 1,5 või 2 tundi (raske veeremisega maanterullide ning uisukeppidega). Viimased protsendika-tõusud trenni lõpus tagasitulles tulid tihti ikka tahtejõuga, aga hästi arendas!

Muide, mõneks suusa-o võistluseks saad nüüd päris hästi vormi, seal ju paaristõuke osakaal suuremgi kui puhtas murdmaas.

Ja veel, kui "paaris" ladumine juba liiga kergeks kipub jääma (näiteks tasasel), proovi "roomamist" - see siis sammuta vahelduvtõukeline sõiduviis. Selles tehnikas muidugi tervet pikka trenni ära ei tee (võib-olla Svärd teeb ka), aga alustuseks piisab ka 10-15-20 min.

Peeter ütles ...

Svärd on tõesti lisaks kõigele 10mila pika öö spets. Suudab iga tippmehe tuules selle 1:45 ära tiksuda. Mis ta siis ära pole. ma jäin viimati rongist maha. Ei jõudnud.
Mul on tegelt alles need vana-head suusakummid, mida sai vanasti sealt Kosmose kõrvalt Kalevi spordipoest osta. Töötavad nüüd 15 aastat hiljem sama hästi. Sügiseti isegi jõutrenni raames kütan nendega 3x10min või midagi analoogset. See aasta tuli lumi nii vara, et see periood jäi väga lühikeseks.
Nägin mingi aasta auto aknast otepää-sihva rattateel/suusarajal Kümmelit kütmas ja ta tegi selliseid lühikesi ja teravaid 5-10 tõuget äkki. Maksimumiga. Siis jälle vahele 5-10 rahulikku. Selle süsteemiga sobib mulle see tähtvere sprindirada. Seal just sellised mõnusad tõusunukid. Lühikesed ja teravad.