03 mai 2007

Tere jälle väikesed spordisõbrad!

Suvehooaeg on täie võimsusega tööle läinud ja tegevust jätkub spordisõpradele igaks nädalavahetuseks. Kui väga innukas oled, siis leiab tegevust pea igaks nädalapäevaks.
Tammede liikmed võtavad kevadisest spordiprogrammist aktiivselt osa ja on võitslustules mitu korda nädalas ja erinevatel aladel.

Peale Jüriööd jooksid Erkki ja Jürgen Rabajooksul omale uued tippmargid, vastavalt 2.13 ja 2.11 ja kohad 5. ja 6.

Läinud nädalavahetusel oli võistlustules Tammesid eri riikides ja eri aladel. Türil Hansapank Xdreami avaetapil maitses võidurõõmu Lauri Salomon X-Adventure Teami koosseisus ja Erik pidi Nike ACG tiimi koosseisus tunnistama mõningate võsitkondade paremust saavutades segavõistkondade arvestuses 2. kohta ja üldarvestuses 7. koha.

Rootsis orienteerumismaailma teatevõistlusel nr 2. (soomlaste jaoks vähemalt!) ehk 10mila'l oli erinevate meeskondade koosseisus 3 tamme.
Avaetappi jooksin mina IF Femmani ridades. Eriti kivine pinnas alates stardisirgest ei andnud mulle võimalust enda jooksuvõimeid eriti realiseerida aga minu õnneks tundus maastik kohati nii kivine, et ka kogenud skandinaavlased ei suutnud pimedas seal kiirust üles saada. Suuri vigasid suutsin vältida, need vead mis tegin ei maksnud mulle praktiliselt ühtegi kohta aga samas ei võimaldanud mul ka juhtgruppi kätte saada. Kuna stardist tuli kõigepealt läbida ca 1km kitsast ja kivist tähistatud rada, siis kadus mul konktakt liidritega kohe stardimomendist alates ja seoses sellega ka ei saa jooksuga täielikult rahule jääda. Taga pool joostes pidin korduvalt ka gruppi juhtima, mis minul viis küll tunduvalt tempo alla. Suhteliselt puhka jooksu preemiaks siis seekord 42. koht ja klubi siiras rõõm. Meeskond head algust tulemuseks realiseerida seekord siiski ei suutnud ja lõpuprotokollis seisame 91. real.
Erkki oli üks olulisemaid tegijaid Ikaalisten NV tulemuse vormimises. Tema meeskonnas avas endine Tammede liige Andreas Kraas ligi 10 minutise kaotusega liidritele aga siiski 75. kohaga. Meeskond tõusis kiiresti 50 kanti aga pärast mingis rajaosas SI kaotanud Aadli jooksu oli igasugune lootus normaalseks tulemuseks läinud. Aadli näitas üles erakordset visadust ja otsis ca 30 minutit oma SI pulka ja leidiski. Jürgeni 11 või 13 minutine läätse otsimine Karjalaskel kahvatub ikka totaalselt.
Jürgen jooksis OK Triangelni koosseisus viimast vahetust. Ei oskagi triangelni liigitada. Kas 6 eestlast 10 mehelises tiimis teeb kokku rootsi klubi. Samas Milano Inter on mitmel korral alustanud mängu nii, et platsil pole ühtegi itaallast.
Jürgen ikka tegi uskumatu jooksu. Väidab, et viga ei teinud oluliselt aga millest siis 30 minutine kaotus liidritele? Eriti veel mõned päevad hiljem joostud Viljandi järvejooksu valguses? Kas mõni aeg tagasi väänatud jalg ja kivine pind panid sisepiduri tööle?

Nagu eelnevast juba välja tuli, oli Tammede esindus väljas ka Viljandi Järvejooksul. Starti julgesid tulla peale minu ja Jürgeni veel Erkki ja Erik. Kuna stardinumber oli 2000 ligi, siis ronisin nahhaalselt 100-300 stardigruppi. Innusust andis loomulikult ka eesti üks tuntumaid sportlasi (Priit Pullerits), kes seisis seal uhke näoga ja suure numbriga. Stardis võtsin lihtsalt Sandri selja taha ja surusime kuskilt servast ja muru pealt rahvast mööda ja juba teisel pool staadionit oli enamvähem normaalne joosta. Sandrist ei hakanud liiga kaua kinni hoidma sest see oleks suure tõenäosusega lõppenud kliinilise surmaga. Peale esimest suurt tõusu kuskil 1,5km peal olin oma positsiooni leidnud ja jooks võttis natuke rahulikumad pöörded. Pikal allamäge otsal järve tagumisse otsa üritasin tempot võimalikult kiirena hoida ja seoses sellega tõusin veel mõned kohad. Sander ja Jürgen olid veel silmapiiril aga väga kaugel. Tuules oli Tõnis Vaiksaar ja 30m eespool esimene naine. Peale maastikujooksu ja vastutuulelagedaid sain mõneks hetkeks mööda esimesest naisest aga kruusateele välja jõudes kangestusid jalad totaalselt ja olin sunnitud Tõnise koos naised eest laskma. Viimasel suurel lagedal nägin kaugel ees veel Jürgenit ja Sandrit aga nemad olid ikka väga kaugel siis. Valu süües vedasin ennast finišini välja. Aeg 41.41 oli minule tegelikult üleootuste hea. Arvatavasti isegi minu parim jooks üldse. Olin arvestanud enda treenituse kohta kuskil 43.30. Viimane jooksuvõistlus oli ju olnud 38 minutine Tallinna Sügisjooks. Igatahes süstis selline jooks minusse omajagu optimismi.
Jürgen aga näitas taas väga korralikku jooksu ja oli 39.34ga 15. Tõsine jooks! Sander loomulikult oli veel eespool 38.57-ga. Erkki võttis seekord asja rahulikult aga oli siiski esisajas ajaga 44.08 ja erik 146. koht ja aeg 46.17. Erik on spordimaailmas ikka nii tuntud mees, et Sandri ja Jürgeni lõpetamiste puhul olla ka tema nime mainitud.

Mis edasi? Kogu eesti orienteerumise koorekiht jookseb nädalavahetusel Haanjas. Saab lõpuks näha oma tegelikku olukorda võrreldes teistega. Peale seda tuleb paar nädalat tugevat treeningut ... TUGEVAT TREENINGUT!!!

Kommentaare ei ole: