05 mai 2007

Tavarada eraldab terad sõkaldest

Täna oli eilsega võrreldes täiesti uus päev. Kui esimesel päeval oli metsas kogu aeg lootusetu rabelemise tunne ja ma tundsin ennast väsinuna juba poole raja peal (järvejooks oli selgelt veel jalgades), siis täna oli füüsiliselt väga mõnus jooks. Tulemus tuli samuti ootuspärane. Tahapoole jäid nii mõnedki nimed, kelle edestamist ma ei eeldanud ja kaotus Aadlile oli minu joostud tavaradadest vist kõige väiksem. Analüüsides leian ma aga ootamatult palju varu.

Etapp 1-2.

Punktis välja minnes jäi kompassile pilk heitmata. Tahtsin just hakata üle oja viiva raja peale jõudma, kui nägin ees hoopis suurt teed. Risused ojakaldad ületasin raja asemel mööda oksavaalusid. Viga ~30 sek.

Etapp 5-6.

Jälle suunaviga punktist väljudes. Plaanisin minna otse (ehk punktist välja paremale poole sood), aga avastasin end juba lageda servast. Teed mööda ring oli peaaegu sama hästi joostavast metsast 45 sekundi jagu pikem.

Etapp 16.-17.

Punktivõtuviga. Muutusin rohelises liikudes ebakindlaks. Viimane kindel punkt oli 150 m enne punkti sooriba otsas. Vahetult enne punkti nõlvani jõudes arvasin, et olen liiga kõrgelt punktist mööda läinud. Keerasin paremale ja sain ennast paika alles teerajal punktist 100 m kirdes. Viga ~1.40. Punktist välja läksin ka jälle viltu (seekord paremale).

Etapid 20-21-22.

21. oleks tulnud ilmselt otse minna. Reljeefipesas ei lugenud ennast paika ja jooksin punktitaguse teerajani välja. Koos vale teevalikuga ~20-30 sek. 22. KP tuli veel ebakindlamalt. Plaanis oli üldse paremalt ringi minna, aga kuna ma jõudsin suusarajale joonest vasakul, otsustasin väikest rada mööda punktile läheneda. Enne punkti olnud soo tundus kahtlaselt suur. Peatusin tihnikus korduvalt. Punkti numbrit kontrollisin kolm korda – ei tundunud kuidagi minu punkt olevat. Aga oli. Enesekindlusetus maksis jälle ~20 sek.

Pikad etapid läksid täna suhteliselt hästi. Üks õnnestunud teevalik oli etapp 10-11, kus jooksin välja Olle järel teise etapiaja.

Punktist väljaminek on ilmselgelt probleem. Läheneva Eesti lühiraja valguses tuleb seda kindlasti harjutada. Kui keegi oskab soovitada spetsiifilisi harjutusi, siis andke aga tulla.

2 kommentaari:

Peeter ütles ...

Kahjuks seekord mina tera veel ei olnud!!!

Anonüümne ütles ...

Jürgen!

Selleks spetsharjutuseks on väike "nõks": enne igat punkti sisenemist peab olema alati täpselt ära vaadatud mis suunast kp'sse laekud ja millise nurga alt välja minema hakkad.

Seda saad teha kasvõi viimase 25m meetri peal, kui tähis ammu nähtud.

Praegusel ajal ei ole vaja otsida legendikaardil või o-kaardil õiget komposteerimiskohta ka, mis võisid vanal ajal selle viimase "otsa" ajaliselt täita ja suuna vaatamist häirida.

Harjutus: lihtne ja eriti hästi harjutatav liblika süsteemis. Parima kooli saab aga teadetes mees mehe vastu võistluses, eriti esimeses vahetuses.

arti

arti