22 aprill 2007

Öises metsas musta kassi ei näe

Unenägu. Jooksen Jüriööl esimest vahetust. Tunne on hea. Jalgades pole küll maksimaalset särtsu, aga grupis kedagi kiiremat ei tundu ka olevat. Jõuan linnatänavatel teiste ees joostes probleemideta kaarti lugeda. Hajutused loen ilusti välja, pressipunktiks on seltskond ümberringi juba väga hõredaks jäänud. Täpsemini on vahetus läheduses ainult üks "Ottawa orienteering club" kirjaga särgiga sportlane. Lõpuni on kilomeeter. Lasen Ottawa mehel rahva ees särada, loen etapid kuni lõpuni välja. Lihtne, peaaegu et teede äärest punktide noppimine. Tõstan veidi tempot ja võtan Ottawa mehe jälle kinni. Ja siis. Jookseme mäest alla, punkt peaks kohe ees olema, aga miskipärast pole tähist näha. Seisame künkakesel, kontrollin legendi. Lame küngas. Jõgi teeb kõrval iseloomuliku kääru. Koht PEAB õige olema. Juba on jälle kõik koos. Hüüan teistele, et see on kindlalt õige koht. Jookseme jälle kõik koos järgmise punkti poole. Kauaotsitud KP on 100 m edasi tipukese jalamil.

Ja teie küsite, kuidas tekib multikultuurses ühiskonnas ksenofoobia.

Usun, et teistelgi on analoogseid lugusid jutustada. Kommentaator: "Erkki Aadli kiidab rajameistrit, et raja lõpuski suutis ta ootamatusi pakkuda."

11 kommentaari:

Andreas ütles ...

Assa kurat, kas tõesti selliste (alatute)nippidega suruti Tammed nurka. Kas tõesti oli Erkki eelviimane KP hajutus? See oleks küll nõmeduse tipp. Jürgen-Pets, küll need võidud ka tulevad. Treenige ning aidake ka vanaisa Hiiekaga ühe pulga peale:)
Vaheaegade järgi tegi Tõnis supersoorituse. Huvitav, kas ta oli tõesti üleplatsi poiss või mängisid juhused (hajutus, uimased KPd jne) talle need kaardid kätte. Igal juhul on parem, et võitis Orvand, kui suurfavoriit Kobras:) Rohkem intriigi järgmiseks korraks.

Peeter ütles ...

Mind rajameister väga ei üllatanud, pigem kaardistaja. Ma siiski üritan vigu endast ostida veel praegu. Orvand imes meile järgi ilgelt sellega, et 2 viimast vahetust olid neil selle lühema hajutusega ja meil pikemaga.
Tegelikult oli ka midagi head võistluses, raja teisel poolel suutsin juba näidata natuke konkurentsivõimeliseamt kiirust.
Tegelt tahaks veel selle formaadi üle ka ilgelt nuriseda, millest ka listis jutt käib pikalt juba aga lihstalt ei viitsi sest EOLi diktaatorlikud funktsionärid lihtsurelikke lihstalt ei kuula.

Anonüümne ütles ...

Olen täiesti nõus, et rajameister oleks võinud natuke rohkem mõelda ja viimase vahetuse raja peaaegu ainsa hajutuse eelviimasest punktist raja keskelepoole liigutada.
Ei soovinud mina ega ka ükski meie võistkonnakaaslane sellist rajameistri poolt ettemääratud lõpplahendust.
Nõus olen ka sellega, et minu sama hajutuspunkt Aadliga oleks tõotanud meie võistkonnale lõpptulemuse võib-olla ebameeldivamaks muuta.

Meele teeb aga mõruks see, et ainus asi, millest tegelikult räägitakse (mitte küll otse öeldes, aga igalt poolt loeb sama mõtet välja)on see, et Orvand võitis AINULT pimeda õnne läbi.

Usun, et mis iganes tulemus oleks meie lõpuheitlusest Aadliga tulnud (kas ülimagus võit või napp ja kibe kaotus), oleks praegusel hetkel mind palju rohkem rahuldanud kui selline võit, mille üle igal mehel irisemist on.

Siiski minu arvates tegi Orvandi võistkond igati korraliku esituse, mis vääris head kohta.

Loodan, et järgmisel aastal tuleb rada natuke korralikuma ülesehitusega ning paremusjärjestus pannakse paika kõigile vastuvõetaval viisil.

Olen rääkinud

Erkki ütles ...

Kui ma kirjutasin enda jutu or.vestlus listi siis unustasin ühe lõigu lisada, mida ma tahtsin sinna kindlasti panna.
See oli nimelt see, et Orvand tegi hea jooksu ning eriti viimases vahetuses Tõnis. Nende võitu ei vähenda see valede punnide ja hajutuse jama mitte karvavõrdki. Korraldajate poolt ilmne pask ning oleks minu asemel mõni äkilisem vend viimast jooksnud siis oleks see kommentaator kindlasti mõnda karvasesse kohta saadetud. Ise üritasin olla diplomaatiline, et mitte hetke võitjate võidu väärtust vähendada.
Tegelikult ei ole see ju üldse kindel kumb meist Tõnisega oleks enne tulnud, praegu lihtsalt ei antud mulle lõpus võimalustki ja see sucks (rajal oli võimlusi ju küll).
Ja muidugi kavaldas Orvand meid rajameistri abiga sellega üle, et oleks Te jooksunud oma eelmisel aastal välja võidetud nr.3 all siis oleks lõpus olnud meil ühine hajutus...
Au ja kuulsus võitjatele, ilma irooniata, hästi joostud ning pimeda õnnega ei ole siin midagi pistmist!

Risto Kiilberg ütles ...

Tõnise toetuseks ütlen, et võidavad ju ikka parimad - kas siis õnne või tugevuse või mõlema abil, vahet pole :) Kui võitsite, järelikult olite seekord parimad ja teil oli nii õnne kui tugevust piisavalt. Ja kaotajatel on alati lihtsam põhjusi teistest otsida kui enda möödalaskmistest. Niiet pea püsti ja edasi. Eks see hajutuse asi närib asjaosalisi loomulikult aga võitjate üle minumeelest kohut ei mõisteta :)

Anonüümne ütles ...

Selle numbrivahetusega kavaldasid hoopis korraldajad - nime "new balance" lisamise tõttu arvasid nad, et tegu on mingi täiesti uue jõuguga ...

Erkki ütles ...

Nii, et ikkagi on korraldajad kõiges süüdi:)
Aga nüüd tundub mõistetav küll. Head tondid ikka.

Peeter ütles ...

ma loodan, et tuleb päev mil kõik 5 vahetust on pimedas ja metsas... siis löövad minu head omadused ka äkki välja...

Anonüümne ütles ...

Tammed, mis mõmisete ... võtke asi kätte ja korraldage ise üks lahe Jüriöö! Juba järgmine aasta võimalik taset näidata! Ilma irooniata. Teil liikmeid murdu, lisaks on terve hulk tegijaid o-listides, kes teavad, kuidas asjad tegelikult käivad. Kogemust ja mõistust on Teil kamba peale enam kui küll. Proovige ära. Hau!

Erkki ütles ...

Me rohkem jutumehed. Korraldajaid meist niipea ei saa.
Tegelikult on viimastel aastatel kõik võistlused enam-vähem ka hästi korraldatud. Need möödalaskmised, mille kallal listides on irisetud, on tegelikult olnud täiesti väheolulised.
Seekord pandi küll aga kõvasti mööda ja mitme asjaga.

Anonüümne ütles ...

Nõus, Aadel.Oleks hea meelega vaadanud, kuidas Tõnisega põline sauekas staadionil tirib, kuid mis seal ikka - seekord sedasi. Elu õpetab.

Igal juhul medalistidele au ja kuulsust, sisutu team medalit ei võitnud ega võidaks. Sõltumata hajutusest :)