24 aprill 2006

Rabajooks

Pühapäeva hommikul peale Jüriööd oli võimalus kohe taas jooksumõnu nautida. Vähesed orienteerujad seda ka tegid. Vimplilt loen praegu, et toimus siis 65. järjestikune Rabajooks. Rada oli nagu ikka 6,3km pikk. Ilm oli vapustav. Inimesi oli kogunenud palju. Rada oli natukese kannatada saanud ja oli kergelt mudane. Ja nii see kõik lahti läks.
Soojenduse ajal oli juba tunda, et jalad on viltsas seisus. Jüriööl varbale tulnud vill ei lasknud lõdvestada ja isegi korralikult venitada. Joosta õnneks teibitud kujul lasi ätitsa hästi juba. Kerge soojendus siis ja starti valmis.

Aadli dikteerib jooksu!

Stardikiirenduse lõpuks oli võistlejate rivi ette tormanud Erkki Aadli isiklikult, kes suurest ehmatusest seal küll tmepo alla võttis kohe. Kui Košelev mööda jooksis, siis sai ta julgust juurde võib öelda, et ülejäänud jooksu dikteeriski tempot Aadli. Košelev oli oma masinaklassist ja jooksis Rabajooksu rajarekordiks 18.24. Ülejäänud jooksjad valisid oma tempo kõik Aadli järgi, kes siiski libises kõigil eest ja lõpetas jooksu uhkes üksinduses ajaga 20.22, millega purustas oma aastaid püsinud rekordi üle poole minutiga. Vorm on igatahes uhke. Tagapool pidasin mina tuliseid lahinguid Kostjukovi ja muude analoogidega ja jooksin ajaks 21.30, mis on ka rekord aga erilist rahulolu küll ei paku. 21 minuti piiri olks pidanud ründama.

Aadli vorm on küll ikka super. Minu suured lubadused teda Sügisjooksul võita hakkavad küll kõikuma ja tema lubadus 34 minuti piiri lüüa hakkab isegi teostatavana kõlama. Samas polnud mul asi ka nii hull kui arvasin. Ma ootasin kuskil minut halvemat jooksu, sest jalad olid ikka jubedad. See aasta oli jooksust puudu mul ka peale 10 minutit tekkiv ärakukkumine. Terve raja jooksin ühtlases tempos. Selle üle võib natuke heameelt tunda. Arvan, et kõik on veel korras ja olen võimeline ka paar ilusat jooksu tegema see aasta.
Nüüd sain ka lõpliku inspiratsiooni selleks, et järgmine aasta prooviks ka regulaarselt saalis hallis jooksmas käia. Praegu jääb sammust lihtsalt puudu. Äkki siis tuleb. ets kae.

Võistluse Tulemused siis seekord sellised seoses samal ajal toimunud Eesti Murdmaajooksu Meistrivõistlustega Jõulumäel!




1. Vjatšeslav Košelev 18.24
2. Erkki Aadli 20.22
3. Meelis Piirsalu 20.51

Pildil kaks päevakangelast koos auhindadega!

5 kommentaari:

Erkki ütles ...

Ilmselt valisid kõige ilusama näoga pildi välja?
Aga joosta oli hea. Kuna eelmine öö ei pidanud maksimaalselt pingutama siis olid jalad suhteliselt heas seisus. Rekord tuli. Vana rekord 20.56 oli päris vanusest 17,5 aastat (1991 aastal siis). Imelik, et ma seda eelmine ja üle-eelmine aasta ei suutnud üle joosta. Nüüd siis 20.22. Ja see Sügisjooksu planeeritud 34 min ei olnud lubadus Pets, vaid eesmärk.

Andreas ütles ...

Kõvad poisid! Mina ei oleks peale öistvõistlust ka parema tahtmise juures hommikul võistelda suutnud. Tegin hommikul küll kerge sörgi, kuid iga rakk kehas andis mõista, et Rabajooksust loobumine oli õige tegu. Aga oleme ausad, füüsiliselt oli Erkki sooritus Jüriööl ikka kerge jalutuskäik. Ega ei olnud ka põhjust ennast ribadeks joosta. Erkki aeg on muljetavaldav. Usun, et Sügisjooksul tuleb kõvasti pingutada, et Erkkiga sammu pidada. 34´ saab alistatud. Pets, lõpuks ometi kuulen Sinult mõistliku juttu. Kuula Aadlit ja ürita sarnase entusiasmiga treenida ning kindlasti suudad oma füüsilist taset tõsta.

Anonüümne ütles ...

Poisid, poisid.
Ärge nüüd nii eufooriasse ka laskuge, Rabakat peate tirima alla 20 mindi:)))
Rabajooks on trenn ja seda peaks alati jooksma üle mägede. Ma ei ole prohvet aga juba talvel rääkisin, et Aadel on sel aastal eesti parimaid mehi, tänu regulaarsele trennile on tulemused tõusuteel, tubli.
terv. Ott
ps.palju-palju kordi üle mägede tirinud alla 20 mindi

Anonüümne ütles ...

ja kui keegi arvutab kildiaega, siis rabajooks on tegelikult 100 m lyhem, 6,2.

Erkki ütles ...

Eufooriasse ei ole tõesti mõtet sattuda. Minul on lihtsalt hea meel, et suutsin oma vana rekordi üle joosta ning enesetunne oli hea. Samas tean, et see ei ole mingi eriline aeg. Kuigi ise seda üle mägede jooksu võistluse ajal õigeks ei pea, usun siiski, et Ott on mitu korda seda alla 20-ne jooksnud. Koht oli mul ju sellepärast hea, et jooksjad olid kõik krossi eestikatel, Koselevil ei ole vist kodakondsust või tuli tossude järele?
Kas keegi on selle raja ära mõõtnud või? Esimene kilomeeter tundus jah kahtlaselt lühike, 2.54 oli aeg.