11 märts 2006

Espana; osa2

Täna toimus sportlastel „väljasõidu istung“. Vanakeste eestvedamisel otsustasime sõita laagripaigast 130 km. kaugusel asuvatele kaartidele ning veeta seal terve päev. Kuigi ilm oli tuuline ja ebameeldiv suutsime plaanitu, kaks orienteerumistreeningut, ellu viia. Maastikuks oli hästi läbitav ning suuri kiirusi lubav düünimaastik. Maastik võimaldas isegi treeningul arendada tempot 5 min/km.

Minu hommikuseks harjutuseks oli 13km. rada 15:000 kaardil. Tehniliselt kulges jooks rahuldavalt, sekka mõned vääratused seoses halva keskendumisega. Palju halvema üllatuse valmistas aga lihaskonditsioon. Peale 30´ jooksu hakkasid reielihased lihtsalt vaikselt „peedistuma“. Pinnas oli suhteliselt pehme ning tundub, et Eestis lumes sees kakerdades ennast maastikul jooksmiseks korralikult ette ei valmista. Raja peale kulus 72´. Emotsioon oli siiski hea.



Õhtul läbisin 7 km. raja 10:000 kaardil. see oli üks neist harukordsetest jooksudest kus võid öelda, et KPde läbimisel lisaaega ei kulunud. Kolm head – kaart, nähtavus ja läbitavus – tagasid olukorra, kus vea tegemine oli keeruline. Hiljem mõtlesime, kui palju kuluks sarnasel maastikul liikumiseks maailmaeliidil. Noh, 4.10-4.20 vast. Nii, et kiire. Pühapäevane külavõistlus-päevak tuleb sarnasel maastikul, eks siis saame näha, kui suurt kiirust meie praegune vorm kannatab.

Peale teist treeningpäeva tunnen, et ei ole veel saavutanud piisavat head treeningkonditsiooni. Trennid on läinud tahtmatult liialt intensiivseteks. Lisaks ei ole lihaskond maastikul jooksuks veel hästi valmis. Samas tean, et minul võtab uude keskkonda sisse elamine tihti kauem aega. Teengi homme kergema päeva. Loodetavasti loksub enesetunne järgmiseks nädalaks korda. Varasematel aastatel on taoline stsenaarium toiminud.

6 kommentaari:

Kirti ütles ...

Kas teil on internetiühendusega elamine, et uudised nii operatiivsed? Portugalis ei hakanud isegi internetipunkte silma, 1 leidsime aga see oli ka kinni.

Viivi ütles ...

Olen perega tulemas jah Madridi võistlustele ja läheme sealt edasi nädalaks Malagasse. Tuleb selline veini-spordi segalaager.
Võistlustele ei julgenudki oma ettevalmistusega eliiti kirja panna, kuna siiani on valdavalt suusatatud ja jooksukilomeetreid on vähe ning ka kliimavahetus on liiga järsk.
Kohtumiseni võistlustel!

Andreas ütles ...

OLa!

Täna oli juba ilm soojem. Saime esimesed randid.
Internet on meil kämpingu ühe toa nurgas, käime siin kordamööda aelemas.
Täna järjekordne päevak, korraldajad üllatasid raja keskel reljeefikaardiga, see maksis mulle 7´ lisa aega. Kokku kogunes lisakaari 11-12´ jagu. Roostes. Mõted uitavad ka mujal. Maastik oli super, Marekile oleks meeldinud a la Hollandi CISM, ainult mägisem.
Ärge siis kodumaal külmetatage! Aadli lubas tänasest jutu kirjutada, noo elame näeme!

Anonüümne ütles ...

Aadli jutu kirjutamisega on raske, praegu ei viitsi. Täna oli siis tirimine. Noorim mees näitas kõigile kuidas joosta tuleb. Rada 12,1 km. I Puussepp Markus 1.01.03. Minul 1.07.32, Rain 1.08.23, Chief 1.12.02.
Viga tuli liiga palju...
Aga Markus jooksis hästi, vähe vigu ja tiris ka korralikult.
Aga oli kaks kaardivahetust ja keskmine oli 5000 reljeefikaart.
Väga mõnus vaheldus, võiks Eestiski proovida.
Lohutusks võin öelda, et siin lund ei saja. Oli +20 ligi ning jooksust tekkisid käistele särgi randid. Kobe, soe. Nautige :)

Anonüümne ütles ...

Ola huijatskid! Eestis saab juba ka o-d tirida, düünimaastik Äigrumäel üllatas. Tegemist polnd aga liiva düünidega, vaid lumega ;) a jalg käis mõnusalt ringi.

t,
arti

Erkki ütles ...

See on tore, et ka eestis sarnased tingimused on. Kui tagasi tuleme siis ei ole liiga järsku üleminekut:)