10 märts 2006

Espana; osa 1

OLA!

Mina ja Erkki teostame viimast hooaja eelset lihvi Hispaanias. Oleme laagripaigaks valinud Madridi külje all asuva San Escoriali. Ümbritsetuna kuni 2500 m. mägedest oleme leidnud elamiseks 900 m. kõrgusel asuva kämpingu. Laagri eesmärgiks on võimalikult palju orienteeruda ning teha hooaja avastardid. Kuigi kõrgemal asuvad maastikud on veel lume all, leidub ka madalamal väga põnevaid kaarte.

Minu jaoks oli tänane laagri esimene päev. Erkki, ambitsioonika sportlasena, saabus kaks päeva varem. Lisaks pakuvad meile seltskonda Rain, Timmo ja Markus. Lähipäevadel on siiakanti lisandumas veel eestlasest orienteerujaid.

Esimene päev algas kohe kohaliku päevakuga kiirel, kuid kohati väga tehnilisel maastikul. Korraldajad pakkusid meile 6,4 km ja 16 KPga raja. Oma jooksuga jäin üldjoontes rahule, kuigi otse reisilt tulnuna ei suutnud ma füüsiliselt leida head jooksurütmi. Lisaks mõned tehnilised vääratused. Harjumatu oli ka kohaliku „tarmaku“ komme KPd tihedate põõsaste sisse peita. Selletõttu tuli nii mõnegi KP objekti juures lisakaari teha. Lumetuisusest Tallinnast saabununa ei osanud ma paremat treeningut aga lootagi. Superlux.



Täna oli meist kiireim Erkki, kes läbis raja 39´. Ise kommenteeris ta, et tundis ennast suurepäraselt ning tal puudusid tõsiselt võetavad konkurendid. Õnnitleme Erkkit päevaku võidu eest, loomulikult helistas ka Juan Carlos. Minul läks aega 41´, Rainil 42´, Timmol 43´ ja suurt kala püüdma läinud Markusel 50´.

Õhtul tegime kerge 60´ taastava. Homme liigume 130 km. põhjapoole ja teeme kahe kaarditrenniga päeva Vallodolidi lähedal. Kaardipilt on igal juhul palju lubav.

Adios!

6 kommentaari:

Viivi ütles ...

Küsimus asjaosalistele kohapeal:

kas järgmisel nädalalõpul peetavatel võistlustel on umbes samasugune kaart/maastik kui sel päevakul mis siia riputatud?
Milleks peab end valmis panema? Palju teil ka sooja seal 'soojal maal' on?

Tervitused usinatele harjutajatele!

Andreas ütles ...

viivi kas tuled laagrisse?

Järgmise nädalavahetuse maastik on suhteliselt sarnane, kuid mitte nii kiire. Kõrgustevahed on ka suuremad. loodetavasti on maastik lumevaba. Mõned kõrgemad platsid on lumega kaetud, kuid see sõltub ka, millisel mäeküljel kaart asub.

Kõhud on korras. Mõnel nooremal loomal hakkab vahepeal perutamistuju, muidu kõik normis. Pets, mis Göteborgi minekust sai?

Lauri ütles ...

Göteburgi on täisminek esmaspäev. Tervitusi meestele lõunas.

Lauri ütles ...

Või on minu ees infosulg, lugedes petzi kommentaari markuse blogis???

Anonüümne ütles ...

Ma ka päris täpselt petsi mõttekäiku ei hoomanud.. infosulgu muidu ei ole...ja kõik peaks toimuma kokkulepitud korras.. vahepeal isegi näitas smhi.se, et teispäevast hakkab seal vihma sadama.. aga nüüd on see asendatud -1 ja päiksepaistega.. kahjuks

Jürgen ütles ...

Aga smhi.se lumekaardil on 10-30 cm lumepaksuse ala võrreldes teisipäevaga juba laienenud (siis 30-50 cm ala arvelt — ehk see on positiivne märk). Hellitatud rootslased trenni küll ei tee, aga meid see ei peata. Esmaspäeval on minek. Avastart jääb vist siiski ära (loe üleeelmist lauset).