09 august 2011

No expectations, no limitations

Viie päeva pärast on minu jaoks selle aasta MM käima tõmmatud. Pühapäeval joostakse lühiraja eeljooks. 3,6km pikkune 170 tõusumeetri ja 11 kontrollpunktiga takistusterada Revardi mäe järsul ja kivisel nõlval Prantsusmaal. Lähen sel aastal MMile vastu enesekindlamalt, kui kunagi varem. Viimased väsimuse foonil tehtud kontrollvõistlused näitasid, et orienteerumisvorm on väga hea. Viimane füüsiline kontrollvõistlus näitas, et sportlik vorm on parem kui kunagi varem. Vaja ainult MMile vastu minna. Pea ees! Siiski otsustasin enne MMi võtta väikse riski.
Kevadised treeningud Prantsusmaal näitasid, et ma ei suuda MMil parimat sooritust näidata ilma kõrgusega harjumata. Kõrgel treenimise kogemus mul puudub ja seetõttu otsustasin kasutada meetodit, mis on eelnevatel aastatel juhuse läbi töötanud. Ma pakkisin asjad kokku ja läksin mägimatkale.
Näide 1. Matkamine see on imelihtne ja lõbus pealekauba.

Reisiseltskonnaks Daisi ja Jürgen, veetsin nädala matkates mööda Sveitsi mägesid. Läbisime kolme kuni 11 tunniste tööpäevadega kokku 101,5km ja võtsime seda tehes 7200m tõusu. Kaasas kogu vajalik varustus ja toidumoon. Marsruudi ja navigatsiooni eest vastutas Jürgen, minu ja Daisi töö oli ainult nautida. Ööd magasime telgis 2381-2709m kõrgusel.
See oli minu jaoks täiesti uus kogemus mitmes mõttes. Mitte kunagi polnud ma nii kõrgel nii mitu ööd maganud. See oli ajaliselt elu kõige pikem matk. Võibolla ka distantsiliselt. Ma ei uskunud, et suudan nädala sööki kaasas kanda, rääkimata kolme inimese söögist. Aga suutsin.
Samas oli see kõik väga väsitav. Nädal aega pidevas energiadefitsiidis. Nädal aega raskeid matkapäevasid. Nädal aega kõrgel ööbimist, kus taastumine pole nii hea. Kas see kõik võis olla nädal enne MMi liiga väsitav. Võtsin teadliku riski, et see ei pruugi töötada ja olen kogu MMi augus. Kui aga töötab, näitan elu parimat vormi just lühiraja finaalis ja teatejooksus.
Nüüd on töö tehtud, jääb üle ainult tankida ja mõned teritavad treeningud teha. Edu mulle nende tegemisel!
Näide 2. Mägimatkaja piduroog!

Näide 3. Pidutsev mägimatkaja.

Näide 4. Tüüpiline majutuskoht.

Näide 5. Mägimatkal võib ka kohata liustikke!

Näide 6. Mägimatk võib murda ka tugevaimad.

2 kommentaari:

Markus ütles ...

Kuld või muld.

Rene ütles ...

Eeskuju nr 1