01 aprill 2008

Tere Kevad!

Talvised selga- ja isiksust murdvad treeningud on selleks hooajaks tehtud. Aeg on suunata pilgud tulevikku, puhata ja timmida kiirust. Ukse taga on palju olulisi võistlusi, eriti just klubi jaoks. Paljud küsimused vajavad vastuseid. Kas Tammed suudavad tõusta taas Jüriöö valitsejateks? Kas Kiilberg on edetabelivõistlustel sama terav kui Tarmaku päevakutel? Kas Aadli hoolimata oma kõrgele eale ikka areneb? Kas Jürgen suudab lõpuks oma kiiruse realiseerida ka orienteerumisrajal? Mida uut on Lauri Zavoodis õppinud? Kas Tammede meeskond suudab parandada kohta EMV teates? Ja loomulikult omalt poolt, et kas tegin talvel üle või tabasin naelapead?
Eks mõnele küsimusele saame vastuse juba lähinädalate jooksul. Teistega võib minna kuni sügiseni. Ets kae...
Kevadine avapauk on juba tehtud - Nõmme Maantejooks. 5km pikkune võistlusrada kulges mööda lumiseid ja vesiseid nõmme tänavaid. Jooksjate nimekiri polnud küll kõige aukartustäratavam kuid siiski, eestis olevad jooksjad olid enamuses stardis. Jooksu domineeris luumulikult kuuldavasti olümpiaks valmistuv Košelev aga kaugel tema selja taga käis palju põnevam heitlus.
Pildil on näha tüüpiline situatsioon jälitajate grupis. Lumest, lägast ning uskumatult aeglasest esimesest kilomeetrist hoolimata on lõpuajad suhteliselt mõistlikud. Areng on kindlasti toimunud positiivses suunas. Ainult Jürgenil võibolla on natuke vaja järele mõelda. Kui meie Aadliga kaotasime oma 5000m aegadele nii 15-20 sekundit, siis Jürgenil oli see number ca 50sek.
Enda jooksust nii palju, et jäi vist puudu sellisest lõppkiirusest. Seni kaua kuni rada oli selline vahelduvam (esimesed 1,5 km ja viimane km) siis jooks sujus, aga see 2-2,5km täiesti tuima andmist raja keskel oli minu jaoks liig. Sellist kiirust mul jalgades veel polnud, et seal grupi sabas istuda. Aga samas oli esimene jooks peale sügisesi jooksuvõistlusi, kus sain ennast täitsa punasesse sisse joostud. Tunne on veel selline, et siit saab ainult paremaks minna.

Tulemused

Järgmine võistlus siis juba sellel nädalavahetusel, kus saab ennast sobivamal rajal proovile panna kui 5km tänavaid. Eelmisel nädalal tehtud lumes sumpamised tegid küll vasaku jala kannakõõlusele natuke liiga aga nädalavahetuseks loodan sellest valust üle saada ja hakata vaikselt talvel tehtud tööd realiseerima...

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Loodan siiralt, et ma liigses päevakutuhinas kaardilugemisoskust lootusetult metsa ei keera. Selle talve treeningmaht oli tubli 50% suurem eelmisest ning sooritusvõime on sellest ligi 25% kasvanud, mis lubab hea o-soorituse korral kindlasti kohti esimeste hulgas ka tugevas konkurentsis. Ainus mure on hetkel valutav põlv. Tõsine katse ootab ees nädalavahetusel, eks siis ole pilt selgem. Stardirivi on igatahes aukartustäratavalt pikk ning esinduslik :o)

Lauri ütles ...

Jürgen igatahes külma ei karda. Zavoodis on talvel õpitud paljusid asju, eelkõige elunautimist. Tore näha, et meestel on minek eeskujulik.

Anonüümne ütles ...

Ärge vanameest ära unustage! Ostsin uue lambi :)erik