14 mai 2007

Nädal 19

... ehk siis orienteerumissportlaste keeles 7. tsükli 4. nädal tõi kokku 10 treeningtundi. Plaani sai tunniga ületatud, aga see pole väga hull, kuna pühapäevase trenni asendasin ma rattasõiduga.

Esmaspäev
54 min taastav jooks, AVG 140
Rahulik jooks Mustamäel. Taastumist oli peale Ilvest hädasti vaja. Keskmine pulss tuli siiski üsna kõrge, nagu see üksi joostes minuga ikka juhtub. Tiikide juures venitus ja 10 lõuga.

Teisipäev
75 min jooksu, sh 23 min jõutõuse (10+10)*35 sek, AVG 145
Jõutõusud vanakal koos Sandriga. Ilves3-st ma täielikult taastunud ei olnud, aga tõusudel väga raske ei olnudki. Taastumist tõusude vahel jäi natuke väheks, kuna pehmes liivas sai mäest alla väga kiiresti. Tossud läksid liiva täis. Elevust tekitas väike bullterjer, kes ka ennast treenida tahtis.

Kolmapäev
79 min jooksu, sh 10x400 m lõigud staadionil (1.12), AVG 142?
Jalad tundusid soojendust tehes juba päris korras, aga kiire jooks tuli väga raskelt. Tundub, et ega kiiremini polekski jõudnud. Poolteist kuud tagasi hallis oli samasugune trenn kuidagi kergem. Lõikude vahele jooksime 300 m. Sandriga staadionil jooksmise nipp seisneb selles, et teda ei tohi kurvis siserajale lasta. Sirged tuleb lihtsalt ära kannatada.

Neljapäev
70 min tempokamat jooksu Harkus, AVG 150
Üksinda joostes (kui energiat rääkimisele ei kulunud) tuli tempo päris mõnusalt. Jooksin Harku mägedel üles-alla ja edasi-tagasi. Positiivsed emotsioonid.

Reede
101 min jooksu Mustamäe-Kesklinn-Merimetsa-Mustamäe, AVG 130
Tähistasime Sandriga minu sünnipäeva sellega, et otsustasime minna vaatama seda imet, kuidas Harju tänav maikuus lund täis on. Google'i kaartidelt tundus tunniga teostatav ring. Tegelikult läks linnaekskursioon pisut pikemaks. Aga huvitav oli, sai üle pika aja Raekoja platsil käidud ja kodulinna jälle pisut enam tundma õpitud. Liibuvad püksid ei äratanudki liiga palju ebatervet tähelepanu. Me vähemalt loodame, et nägime välja nagu Norra suusatajad. Jooksu lõpetasime 10 minutit enne kümmet, siis sain koju torti sööma.

Laupäev
73 min jooksu Viimsi jooksul, jooksu AVG 183
Viimsi jooks. Kirti soovitusel astusime koos Sandriga Viimsi 10 km maanteejooksul joonele. Enne starti uurisime äreval pilgul konkurente ja mõistatasime, kes neist kui kiire võiks olla. Mina küsisin naljatamisi, kas joosta kohta või aega, Sander muigas selle peale. Peale paugu käimist oli palju rahulikum. Kerkisime rivi etteotsa, ajasime juttu. Umbes 2 km pärast otsustas Sander ikka aega jooksma hakata, mina kohta. Tempo oli ühtlane. Sander liikus 100 m eespool saateauto tuules. Konkurente jäi ka minu selja taga järjest vähemaks. 1,5 km enne lõppu oli Sandri edu hinnanguliselt juba üle 200 meetri. Jooksin koos Taavi Tamburi ja Jaanus Pedakuga. Siis hakkas järgmise päeva Tartu jooksumaratonil 4. koha saanud (alla 1.15!) Taavi oma käivitava treeninguga pihta. Sandril vedas, et rada otsa sai! Ma jõudsin tagasi staadionile jõudmiseni veel tihedalt talle tuulde hoida, kuid kaugeltki mitte tõsist võitlust pakkuda. "Kaugelt Põlvamaalt tulnud" Sandri aeg tuli 33.06 ja minul 33.32(PB). Kohad siis 1. ja 3. Eufooriat pole, kuna tugevamad jooksjaid valmistusid tähtsamateks jooksudeks, aga positiivsed emotsioonid siiski. Ja auhinda sai ka. Tulemused.

52 min rulluiskudega, AVG 129
Õhtul tegelesin hobidega. Kolmandat korda sellel aastal (ja kokku... vist viiendat). Päris lahe oli, enam ei olnudki vaja ainult tasakaalu hoidmisele keskenduda.

Pühapäev
100 min jalgrattaga, AVG 131
Kuna joostud on juba piisavalt (eelmises tsüklis näiteks 98% kogu treeningust), otsustasin pühapäevase trenni asendada üle pika aja (viimane kord 22.09.06) rattasõiduga. Jalad ei olnud sellise liigutusega absoluutselt harjunud, nii et loodetud taastavat efekti ma küll ei saavutanud. Lisaks hakkas lõpuks — just siis, kui ma mööda Tallinna ringteed kodu poole kiirustasin — (jääkülma) paduvihma ka sadama. Sain natuke märjaks. Aga muidu on ratas tore ja kiire riistapuu.

7 kommentaari:

Peeter ütles ...

Ma seoses tuima närvivaluga sääres eriti joosta ei saanud ja uisutasin eelmisel nädalal pooled treeningud. Suht mõttetu treening on see ikka. Paned nagu jumalast korralikult ja avg on tulemuseks mingi 115.
Nädalavahetusel surusin korra otepääl ka, seal sai vist isegi 125 kätte läbi häda, kui tõusudel tööd teha.
Aga nüüd jalg juba oluliselt parem ja see nädal tuleb kindlasti ka teravaid jooksuelamusi!

Erkki ütles ...

Tõusud, lõigud, pikk, reibas, võistlus. Korralik nädal. Nüüd tuleb selline treening Baltikatel ja eestikatel tulemuseks vormida! Vaata, et puhata ei unusta.

Anonüümne ütles ...

10 km 64. koht Ants Laidam, 68 min. Ilmselt dekompensatsioonis.

Peeter ütles ...

Ma siin üritan eksamiks õppida, seega tekib igast küsimusi.
Kas orienteeruja treeningus orienteerumist ei peaks olema? Maastikujooksu? Raba, Võsa, munasoo - need peaks olema märksõnad, mis esile kerkivad!?

Jürgen ütles ...

Peetri tähelepanek on õige - orienteerumist peab ikka olema. Treeningplaanis oligi pühapäevaks algselt võsajooks plaanis, aga selle asemel käisin eile Rõõsal teisipäevakul. Minu vabandus eelmiseks nädalaks on, et hüppeliiges teeb maastikul joostes ikka veel haiget ja ma ei taha seda üle koormata.

Erkki ütles ...

Jürgen, vaata jah oma ühte Ilves-3 juttudest kus jõudsin selles osas mingile järeldusele.
Valutav hüppeliiges on muidugi mõistlik põhjendus, vaata ainult, et liiga pikalt "valutama" ei jää, sest olgem ausad, metsas ennast ilma kaardita treeningus jooksma sundida ei olegi nii lihtne.

Risto Kiilberg ütles ...

Igasugu päevakud Tallinna kandis pakuvad motiveeritumaid võimalusi kah, kui niisama ei viitsi ennast välja vededa. Mul endal käivad juba viimased neli nädalat umbes nii:
Esmaspäev - Tarmaku päevak, sobib hästi erinevaks lõigutreeninguks, ühtlasi sprindiks väga head kaardiharjutused - tähelepanu, mälu jms asja üritan teha
Teisipäev - Tln teisipäevak, enamasti üritan tempojooksu, o-tehnikatele rõhku ei pane
Kolmapäev - sörgin ~10km või teen jõuharjutusi
Neljapäev - Tln neljapäevak, üritan normaalset O-sooritust
Reede - puhkepäev
Laupäev või Pühapäev või mõlemad, võistlus kui võimalik (kui mitte siis ühel päeval pikk ratas ~2-3h, teine puhkan). Näen, et areng on pidevalt paremuse poole aga muidugi peab arvestama, et mul on ka piisavalt reservi kuhu areneda :D