24 november 2005

10 km — 36.02

Uus treeningaasta on ka minu jaoks alanud. Novembri esimese kolme nädalaga sai treenitud rohkem kui viimased 8 kuud nelja nädalaga (32 tundi). Põhilised märksõnad on jõud ja jooksutehnika, kuid plaanid mitte enne jaanuari kiiresti joosta said ümber tehtud — kohalik ideoloogia käsib nimelt ka praegu isegi kaks korda nädalas intensiivseid trenne teha. Ja kuna üks kord sellest tehakse TKC raames kolmapäeva õhtuti Silkeborgis (ja üle nädala kaardil), leidsin ma, et natuke pingutamist ei tee ka mulle ikkagi paha.

Eile õhtul toimus aga suurem üritus — kogu Lääne-Taani juuniororienteerujad kogunesid Århusi traditsioonilist novembri 10 km testjooksu jooksma (teine joostakse jaanuari lõpus). Külalisvõistlejana asusin starti minagi. Joosti 4 ~2,4 km pikkust ringi Mindeparkenis väiksemate (ja vähem valgustatud) tänavate ääres + kümnest kilomeetrist puudujäävad meetrid. Ringil ei puudunud ka lauge, kuid iga läbimisega järjest pikemana tunduv tõus.

Tuleb tunnistada, et 10 km on ikka tugevate meeste distants. Mina ei mäleta, et mul kunagi jooks nii raskelt oleks tulnud. Esimesel ringil pandi kohe korralik tempo peale (8.18). Seadsin end neljandale positsioonile ning kannatasin kuidagi ära. Paraku selgus juba peale teist ringi, et ka teistel on raske, ning kaks kaasjooksjat otsustasid pealtvaatajaks jääda. Kuna esimene oli seks ajaks minust juba pikalt ees, tuli lõpuni ise jõuda. Tempo küll langes (2.+3. ring 17.43 ja viimane 8.56), aga see-eest oli enesetunne palju meeldivam. Niimoodi oleks jõudnud pikemaltki joosta. Testi parimale (vabandust, ajasin küll juttu ja puha, aga nime ei mäleta) kaotasin üle minuti. Järgmised hakkasid ka umbes minuti pärast tilkuma. Pärast jooksu oli muidugi jälle ülihuvitav møde teemal "kuidas saada paremaks orienteerujaks".

Tegu on muuseas minu 10 km isikliku rekordiga — polegi juhtunud seda distantsi varem jooksma. Nüüd muidugi huvi on, kui kaua see võistlusvormiga aega võiks võtta. Enne seda jooksu mõtlesin, et 36 minutiga oleks praegu küll päris rahul — eks nüüd siis tuleb olla. Viimane raske trenn enne jooksu oli pühapäeval (2,5 tundi natuke allpool aeroobset läve, 13-tunnise nädala järel oli see mulle ikka katsumus), puhkenädala alustuseks sai esmaspäeval 45 min ujutud ja teisipäeval 45 min mere ääres sörgitud.

3 kommentaari:

Lauri ütles ...

36.04 praegusel ajal pole paha. Tippvormis suudaksid sa sellest veel minuti neelata. See on hea arvestades seda et suvise EMV teate graafikut tuleb jätkata: 2003-8 ;2004-6 ; 2005-4 ; 2006-.....

Andreas ütles ...

Kõva sõna Jürgen!

Kuldreegel on siiski, et ettevalmistushooaja alguses treenitakse rohkem aeroobselt. Taanlased on tuntud välejalad. Aga kobe aeg. 13 tundi treeningut on veel kobedam näitaja. Mina ei ole sellel aastal veel nii kõrge tähiseni jõudnud. Äkki see nädal!

Tervitused Jõulumäe laagrist!
Aadli ka sügeleb mu selja taga, lubas täna õhtul Sinu aja üle joosta. Eks, näeme :)

Erkki ütles ...

Aega üle ei jooksnud, aga esimene tsükkel lõppes 14,5 h nädalaga. Sellist 10 km aega praegu ilmselt ei jookseks, tubli. Jõudu tööle.