21 märts 2010

Pole tulevikku ilma minevikuta!?

20 nädalat ettevalmistust on tänase seisuga selja taga. Võib julgelt öelda, et 20 väga edukat nädalat. Kuigi meeletu talve tõttu ei ole praktiliselt miski läinud esialgsete plaanide kohaselt, siis pole ka midagi läinud väga viltu. Ära on jäänud palju kvaliteetseid treeninguid aga need olen püüdnud asendada antud tingimustes maksimaalselt kvaliteetsetega. Kurvalt tuleb küll tõdeda, et ükskõik kui palju ma ka numbritega ei manipuleeriks, on kokkuvõttes jooksmine jäänud alternatiivtreeningu rolli. Jooksvad tegevused (jooks, maastiku jooks, orienteerumine) oma 116 tunniga suusatamise 120 tunni vastu. 50/60 ütleks selle kohta. Kokku olen oma keha liigutanud 20 nädala jooksul 318 tundi, mis on tegelikult natuke rohkem, kui planeeritud aga alternatiivtreeningut tulebki rohkem teha.
Vundament on laotud korralik aga elu on mulle juba korra tõestanud, et kõige tähtsam on siiski kevad - märts ja aprill. 2006 kevadel õnnestus mul kogu hooaeg 1,5 nädalaga maha mängida. Angiin aprilli alguses. Tuleb tehtud vigu vältida! Jälgida ja hoida ennast maksimaalselt. Raske ülesanne arvestades, et järgmise kuu unetunnid võivad olla väga limiteeritud.
Eile joosti Otepääl koondise testjooksu. Kahjuks ei õnnestunud stardis olla. Vajasin seda starti tegelikult väga. Loodetavasti oleksin saanud sealt hea emotsiooni, et tehtud töö on mind liigutanud õiges suunas. Kuna talv venib ilmselt pikale, siis saan esimese võrdluse tõenäoliselt alles 3 nädala pärast Nõmme Maanteejooksul ja veel parema võrdluse alles 4 nädala pärast Jüriööl. See aeg on vaja pöidlad peos loota, et treenin parimal võimalikul viisil.

Pöidlad pihku!

3 kommentaari:

eduardp ütles ...

Kui jõud otsas, söö juustu:
http://www.youtube.com/watch?v=PSupZ7WN_5Q

Anonüümne ütles ...

mida on tehtud selle 90 tunni jagu mis jooksust-suusast üle jääb?

Peeter ütles ...

Salatrenni!!!