03 jaanuar 2010

Lumeorgia

See, mis Tallinna rajoonis praegu toimub, on ilma liialdamata viimase saja aasta suurim lumeorgia. Kui veteranid tavatsevad ikka rääkida, et vanasti oli lumi üle pea ja pakane näpistas nii, et linnud kukkusid taevast alla, siis seekord on faktid noorte poolel. Täna purustati lumerekord Tallinnas. 62cm kohevat kerget lund.

Pole head ilma halvata. Sellistes tingimustes pole väga mõtet jooksutreeninguid teha, sest naudingut on nendes väga vähe ja liikluses joosta lausa eluohtlik. Olen üritanud maksimumi võtta Tallinna kohta lausa ideaalsetest suusatingimustest ning mõned üksikud korrad ka jooksmas käinud.
Neljapäeval toimus läinud aasta viimase stardina Aastalõpuvõistlus, sedakorda siis põlvini lumes ja kümne miinuskraadiga. Olin sel korral stardis natuke huvitavama koosseisuga võistkonnas. Eesmärgiks oli saada 3x3km tirimist. Ette rutates ütlen, et eesmärk täitus.
Kuna minu paariline polnud nii heal tasemel, siis oli kindel, et kõrges mängus saan osaleda vaid esimeses vahetuses. Võtsin liidritest natuke erineva variandi esimesse punkti ja esmapilgul natuke kaotasin. Pikemas perspektiivis hoidsin kokku väärtuslikku jõudu, mille rakendasin enda kasuks tööle kolmandas punktis, kus alates kahlasin uhkes üksinduses põlvini lumes vahetuse lõpu suunas.
Edasine võistlus läks minu jaoks rängaks. Kuna Daisil läks rajal planeeritust ca kaks korda kauem aega, siis sain tirimiste vahele teha väga pikad lõdvestussörgid. Sedasi hoidsin kokku keha soojas natuke alla kolme tunni. Peale viimase vahetuse lõppu sauna jõudes olin ikka kuradi väsinud aga maitsvad toidud, karastavad joogid ning meeleolukas autasustamine taastasid mu jõuvarud kiiresti.

Aastalõpuvõistluse tulemused





Laupäeval otsustasime ilma trotsides siiski läbi viia Tirimislaupäevaku. Kui esialgu tundus, et meid tuleb starti rekordiliselt palju. Lausa uskumatult palju. Siis tingituna vähesest tahtejõust ja viletsast tervisest ei jõudnud paljud kohale. Siiski oli meid stardis rekordiliselt kuus inimest. Esimest korda oli joonel ka naisterahvas.
Stardist minema tuisates tundus veel oma variantide võtmine võimalik olevat. Mõnel juhtus see võibolla varem aga minul isiklikult oli kolmandaks punktiks selge, et pole mõtet rabeleda. Kui enamasti lumi lubatud 50cm väga palju ei ületanud siis tõesti oli kohti (alasid, mitte üksikuid lumehangesid), kus lumi oli puusani.
Orienteerumistreeningust ei saanud väga asja. Tirimisele ei sarnanenud see mitte kuidagi. Sellest hoolimata oli väga meeleolukas treening, mis jääb meelde kindasti väga pikaks ajaks. Ja tõesti noh! Väga paljudele (eriti neile, kes liiga palju linnast väljas ei käi või tee pealt kõrvale ei astu) tahaks öelda, te ei kujuta ette, kui kuradi paks lumi seal oli!

1 kommentaar:

Lauri ütles ...

Totaalne reiv.