12 detsember 2009

Palun abi!

Alates 2007 aasta kevadest, kui otsustasin tõsisemalt spordile pühenduda, olen pidevalt tõstnud treeningute koormusi ja kvaliteeti. See on ka viinud sportliku taseme tõusuni ja ka võistlustulemuste paranemiseni. Viimase hooaja parimateks tulemusteks jäid EMV lühiraja kolmas koht ja tavaraja teine koht. Väljaspool Eesti piiri Põhjamaade Meitstrivõistluste tavaraja 34. koht, mis ei kõla küll nii hästi, kuid on väga korralik koht.

Pilt varastatud OK Võru kodulehelt!

Tulevaks hooajaks ma endale veel liiga kõrgeid eesmärke ei sea. Seda just rahvusvahelisel tasandil. Kodustel võistlustel tahaksin esineda maksimaalselt hästi ja kevadel üritada võita Balti meistritiitel tavarajal ning sügisel Eesti meistritiitel tavarajal. Kuna ma olen kevadhooaegade mees, siis on eesmärgiks ka 30 parema hulka pääsemine Euroopa Meistrivõistluste tavarajal. Pikaajalise peaeesmärgina on mul 2013 aastal Vuokattis peetava Mmi tavarajal kümne parema hulka pääsemine. Nende eesmärkide täitmiseks on vaja teha väga palju tööd.

Eelmisel ettevalmistushooajal treenisin nii palju ja nii hästi kui võimalik. Treenisin enamasti kaks korda päevas, keskmiselt 60 tundi kuus. Tööpäevadel taastusin kahe trenni vahel 8,5-9 tunniseid tööpäevasid tehes. Töötasin geodeedina, mis tähendab, et ca 60-70% ajast olin väljas. Olenemata ilmast. Mitte just liiga optimaalne taastumisviis.

Arengu jätkamiseks on enamus sporditeooriate järgi vaja tõsta treeningute kvaliteeti ja kvantiteeti. Käesoleva ettevalmistushooaja esimene kuu aga näitas mulle, et töö kõrvalt ei ole ma enam võimeline tõstma ei kvaliteeti ega kvantiteeti.

Mõtlesin selle üle pikalt ja kuna ma pole veel valmis oma sportlaseambitsioone maha matma, siis võtsin taaskord ennast vabaks 40 tunnistest töönädalatest, et areneda sportlasena nii tugevaks kui minu keha ja vaim seda lubavad. Kuna see aga pole eriti jätkusuutlik plaan, siis otsin võimalust, kuidas treeningutele 100% keskendudes mitte nälga surra. Kuna Eestis on praegu 100000 töötut, siis pole minusugune mees, kes tahab poole kohaga tööl käia, just eriti nõutud.

Siit blogist käib nädalas läbi üle paarisaja inimese. Paljud neist on kindlasti noored. Omajagu on kindlasti ka juhuslikke külastajaid. Ma siiski loodan, et käib ka mõni inimene, kellel on soovi ja võimalusi minu aitamiseks.

Ma ennekõike loodan, et keegi pakub mulle osalise tööajaga tööd, mis ei takistaks mul sportlike eesmärkide saavutamist. Ideaalis võiks see olla midagi sellist, mida saab teha asukohast ja kellaajast sõltumata. Praegu pole aga võimalust nõudlik olla ja ootan kõiki pakkumisi. See loomulikult ei tähenda, et oodatud pole ka sponsorluse pakkumised või kõikvõimalikud muud toetused.

Mida ma teha oskan? Eriti hea olen joonestamise ja geodeesia alal. Kerge tutvumise järel saan tõenäoliselt hakkama enamusega CAD programmidest. Samas noore inimesena suudan piisava juhendamise korral kiiresti õppida tegema mida iganes. Keeltest ei räägi ma kahjuks rohkem, kui ainult soome ja inglise keelt.

Kui suutsin tekitada mõnes inimeses soovi mind aidata, siis võtke minuga julgesti ühendust ja loodetavasti suudan koos teie abiga enda eesmärgid saavutada.

Kõige väiksema vaeva ja kuluga saab minuga ühendust saates mulle meili. Jään ootama!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas poseerid ka kaamera ees ... selles mõttes, et vabalt või nii?

Peeter ütles ...

kahtlemata