29 oktoober 2007

THE TIMO SILD EXPERIENCE

Sellest mõistest täpsema arusaamise andmiseks lahkaks ma selle lahti osadeks. Iga osa individuaalselt ei oma suuremat sorti tähendust aga kui need osad üksteise järel teatud järjekorras ritta seada, on neil lausa kosmiline tähendus.

The on tarkade raamatute andmetel inglise keeles kasutatav eesliide, mis viitab mingile konkreetsele inimesele või nähtusele.
Timo Sild on saksakeelse wikipedia andmetel eine Einzelperson mit Gott mögen Energien und phänomenale Geschwindigkeit1. Eesti keeles öeldsed oleks see midagi sellist, et inimene või muu kahel jalal liikuv olend, kes suudab liikuda fenomenaalse kiirusega ja kellel on jumalale sarnande jõud.

Sõnaraamatud annavad sõnale experience vasteks kogemus, läbielamus, kogema, tundma. Antud kontekstis tabavad need sõnad kõik naelapead. Tasub ka ära märkida, et sõna experience tuleneb originaalis sõnast experiment, mis labaselt tõlkides tähendab eksperimenti. See väike nüanss tuleb edaspidist arvestades kõrva taha panna.
Nii lihtne kui see ka ei tundu, on seekord meil selline situatsioon, kus 1+2+3≠6. Meie juhtumi juures võrdub 1+2+3 erinevatel andmetel kas imaginaararvuga või lõpmatusega. Ehk siis kõik osad kokku liidetuna tähendab The Timo Sild experience tundmatu ja meeletu loodusnähtuse kogemist. Erinevatele inimestele võib see lõppeda erinevalt. Üle maailma on registreeritud juhtumeid, kus sellise kogemuse saanud inimesed on lõpetanud vaimuhaiglates, tavalistes haiglates, maapiirkondades või lausa hauas. Alati on leidnud hulljulgeid, kes ennast proovile pannes panevad lõpptulemusena proovile oma lähedaste armastuse ja kannatuse.
Nädalavahetusel toimunud KoKu jooksul (väiksema lugemusega inimestele vihjeks, et KoKu on lühendatult Kobras Kuulutaja, sõltumatu paberil häälekandja, mis ilmus 2002-2004. Rohkem saate lugeda http://www.hot.ee/kobraskuulutaja/ ) sain mina just ühe sellise elamuse osaliseks!

2 kommentaari:

Jürgen ütles ...

Elamuse aimdust oli õhus juba neljandal etapil, kus Timo 3.30 min/km tempo dikteeris. Venitas grupi pikaks küll. Vaesest Peetrist oli mul juba siis kahju.

Timo ütles ...

Petsi sõnad enne starti: ''Teedel ära jookse kiiremini kui 3.30 min/km, aga ära palju aeglasemalt ka jookse. Ühesõnaga, jookse 3.30 min/km.'' Tegelikult pani meie võidule aluse Petsi hulljulge teevalik 5. punkti, kuna tal oli tungiv soov avada talisuplushooaeg.