20 september 2005

Põlva MV

See nädalavahetus oli siis Põlva MV tava ja teade plus lisaks veel Balti noortematš, või siis vastupidi. Igatahes võistlused toimusid Kükal. Hea maastik. Rajad olid planeeritud mõistlikud, kuid millegipärast pandi H21 jooksma sama rada H18 klassiga. Mõnemõttes hea, vahel on hea sellist lühemat jooksu ka teha.
Jooks algas kiiretsi, suht mõttetud tee-etapid. Tõmbasin vist tmepoga natuke üle sest mingil hetkel oli selline kinni jooksnud tunne. Esimese valiku pakkus etapp 4-5. oli variant minna otse mööda sihti ja kõlvikut ja siis raiuda raiesmikku või siis sihti ja teed suht korralik ring teha. Otsustasin ringi minna. Terve raja tundus see vilets variant olevat kuna siht osutus suht halvaks. Kokkuvõttes siiski kindel etapivõit (oma vanusekklassis vähemalt). Edasi läks rada juba õigele küka maastikule. Seal ei saanud ma kudiagi mõistlikke etappe lahendatud. Viga ka ei teinud aga variandid olid niivõrd halvad. Tempo seevastu oli hea. Kiirus oli täitsa olemas. KLassikalises rihma medalikaotuse võsas sain punkti ilusti kätte aga etapp sealt välja nurjus täielikult kuna ei näinud ära teed paremal, kaotus üle minuti. Finišisse tulles olin siiski jooksuga rahul, kuid siis külma duššina mõjus leho haldna kommentaar et siin metsas tuleb ikka alla 6 minuti kilomeetirle joosta. Nii see siiski ei läinud. Silver võitis mingi 4 minutiga. See tundus tegelt müstiliselt palju. Panustan siinkohal lohade tekkimisele sest tempole mul etteheiteid pole. Aga midagi pole teha, stardipositsioon loositi vilets. Õhtul kodus muidugi oli nüõri lugeda, et noored ässad olid veel oma 6 minutiga mulle ära teinud.
Teisel päeval oli teade kavas. Minule oli õnn naeratanud olla ühes võistkonnas orvandi vetaranide maido ja rooniga. Jooksin esimest vahetust. Olin valmis hirmkõvaks võitluseks, sest eile olid ju noored põrmustanud mind. Stardist minnes oligi näha igasuguseid kiirendajaid seal aga kohe peale k- punkti oligi olukord kontrolli all. Otsustasin kiiresti alustada ja seda ka ellu viisin seal. Esimesed punktid puhtalt kõik ja juba õige pea oligi selja taha vaadates nukker pilt - Ainult lauri tammemäe. Kahekesi me koos edasi liikusime heas tempos. Nii mõnelgi korral päästsin lauri selgest veast. Kaks punkti enne pressi olime ikka põhjalikult eest ära ja siis üle lageda minnes oli lihtne variant. metsani välja ja seal samas lohk. Aga võta näpust. Metsa juures midagi ei klappinud noh. peale kerget lokeerimist leidsin punkti aga viga siiski mingi 2,5 minutit. Punkt oli puhta raiesmiku peal, st lageda raiesmiku. mitte valgega mörgitud metsas. Hullumaja. selleks ajaks olid noored kõik seal juba. tammemäe sai ka kuidagi paremini minema sealt kuigi pani ka viga. Igatahes sealt välja minnes oli olukord vilets juba. Pressi minnes takerdusin võssa veel ja oligi olemas. Pressis olin juuba 50 skeundit maasa. Viimane kilomeeter jooksin vigadeta. kõik oli korras.
Kokkuvõttes olime 3 kohal, tõsist jooksu näitas rein rooni kes hakkas tagant poolt ohtlikult ründama teisel kohal olnud põlva tiimi. Loomulikult rikkus päeva taas üks 18 klassi tegelane, kes tegi raja läbi 4 minutit kiiremini kui mina seda ka puhta jooksuga oleks suutnud. Leedukatel tulevikku on, selles pole küsimustki. Kus eestis sellised jooksjad on?

Tava tulemused:
http://kobras.polvamaa.ee/PolvaMV2005/tulemused/Paev1.htm
Teate tulemused:
http://kobras.polvamaa.ee/PolvaMV2005/tulemused2/teade_koond1.html

Kahjuks mul puudun arvuti ja skänneri vahel sümpaatia ja kohe üldse ei taha nad

1 kommentaar:

Lauri ütles ...

Pole hullu petz, sul oli pingevaba võistlus, ju sa siis ei pingutabud nii palju. Muuseas simpson kaotas leedukale 2 min seega lõi omakorda 2 min sinu ideaalaega. See tekitab kysimust