23 oktoober 2011

Varia

Hirmuäratava kiirusega hakkab kätte jõudma minu lemmikhooaeg - treeninghooaeg! Aga mitte sellest ei tahtnud ma täna teile kirjutada.
Vaid hoopis teema varia alla minevast sündmusest minu elus. Nimelt eile, kui olime suhteliselt eduka 2. kohaga lõpetanud Halikko viesti, tegime pisikese sportliku testi.
Õllekultuuri kodumaalt pärit Stepan käis välja idee proovida nende koondise juures kasutusel olevat testjooksu formaati. Koondisesportlased Yury ja Peeter loomulikult hea meelega tegelevad on kehalise töövõime testimisega ja nii me kogunesimegi õhtul Raisio staadionile pisikesele võidujooksule.
Testi distantsiks on üks miil (1609m). Aga kuna puhas miilijooks orienteerujate taseme kohta midagi ei ütle on tšehhid sinna sisse lisanud kaks jõuharjutust. Nimelt peale esimese 9m läbimist juuakse üks 0,5 liitrine õlu. Õlut ei ole lubatud juua klaasist, peab kasutama purki või pudelit. Meie kasutasime pudelit. Kui õlu on joodud, joostakse 4 staadioni ringi ehk 1600m. Peale neljandat ringi juuakse teine 0,5 liitrine õlu. Kui õlu on joodud, läheb aeg kinni.
Peale väsitavat teatevõistlust ei olnud sellise testi läbimine kõige kergem aga ei olnud ka nii raske kui ehk ootasin. Alustasin kiiresti, kuid esimese õlle järel jäin siiski viimaseks. Jooksurajal näitasin head kiirust ja tugevaid süvalihaseid ning tõusin teisele kohale. Kahjuks teise õllega jäin jänni ja langesin kindlalt viimaseks. Testi parim oli Stepan 5:30ga, Yury oma võimsa lõpuspurdiga oli teine 5:36ga ja mina haledana viimane 5:56ga.
Tuleb kurbusega tunnistada, et olen keskendunud liiga jooksmise harjutamisele. Kilometraaž ja litraaž on tasakaalust väljas. Samas tuleb ka rahul olla sest minu mäletamist mööda peaks 5:56 ühtlasi tähistama minu miili rekordit. Töövõit.
Tegemist oli siiski ainult viimase tugeva treeninguga enne tulevad reedel tulevat ametlikku klubi meistrivõistlust sel alal. Siis plaanin võtta mõned skalbid.
Internetis surfides leidsin lehekülje beermile.com . Nende poolt kasutatav ametlik õllemiili valem on natuke teistsugune. Süvalihastele veelgi kurnavam. Nimelt juuakse enne igat ringi üks 0,33l õlu. Uskumatu on selle ala maailmarekord - 5:09. Amatööridel soovitan alustada nii, et proovige kõigepealt, kas suudate 5 minuti ja 9 sekundiga juua 4 väikest õlut. Teisel päeval proovige, kas suudate 5:09ga miili joosta. Kolmandal päeval võite nalja viluks seda kõike korraga proovida. Ulme!

5 kommentaari:

Timo ütles ...

Tõepoolest, hullumeelsuse ja geniaalsuse piirimail.

Peeter ütles ...

Ja see piir on õhkõrn.

Anonüümne ütles ...

Mina suudan napilt mõlemad kriteeriumid eraldi ära täita. Koos ei hakka proovima. See lõpeb teadagi millega.

Lauri M.

Timmo Tammemäe ütles ...

Kui ma suudan L.Tammemäe järgmiseks aastaks vormi viia, siis 5:09 on kindlasti ohus!

Anonüümne ütles ...

Analüüs: kus on split-browser? Kes võitis esimese vaheaja e 9m? Kus on gps? Ja veel tahaks teada, kas esimene oli püstitiir ja teine ilmselt siis lamadestiir? Vastupidi oleks raskem. Tublid igal juhul!