19 aprill 2006

Katsevõistluste järel

Nagu oligi karta olid katsevõistlused pingelised. Turvalise ja kindla jooksuga palju ära ei teinud. Võitlema pidi kõvasti. Rajad olid tasemel. Olin peale tavarada ikka täiesti küpse. Esmaspäevane trenn läks ellu ärkamiseks. Eile oli juba parem. Allpool väike katsevõistluste analüüs.

Lühirada. 6,17 km 14 KP



Tegin kindla ja kontrollitud soorituse. Väiksemaid probleeme esines viie kontrollpunktiga.
3 KP – tegin turvalise teevaliku, kasutades ära vanu põlde (enamus eestlasest lähenes KPle vasakult, kasutades alguses teeradu). Kuna olin eelmisel aastal samas piirkonnas eksinud siis liikusin vahetult enne KPd ettevaatlikult. Kuigi olin eelnevalt ilusti kaardis, lasin ennast häirida ühest naisvõistlejast, kes liikus minust kõrgemal sellise tuhinaga nagu oleks just KP läbinud. 25 meetrine spurt üles, seisak, vandumine ning spurt allolevasse KPsse olid reaalsus. Viga 25´´.
5 KP – jooksin KPst vales suunas välja. Kuigi enamus rajast kulges rohelises siis seda vältida ei olnud mõtet. Viga 10´´.
10 KP – kuna kivi kõrgus oli 0,3 m. siis üritasin tabada tähist. Kuuse noorendikus kaotasin hetkeks suunataju. Kobades KPsse. Viga 10´´.
12 ja 14 KP – mõlemad etapid otsustasin joosta otse. Mõlemal raiesmikul olin raskustes hästi läbitavate osade leidmisel. 12 KPsse kaldusin liialt rohelisse ja võtsin lisa tõusu. 14 KPsse joostes olin lohakas (ka väsinud), selle asemel, et kitsamast kohast üle raiesmiku joosta surusin ennast läbi rõveda kloaagi. Viga 15´´+15´´.

Igal teisel Eesti võistlusel oleks selline jooks taganud koha esimeste hulgas. Kuid kuna tegemist oli Eesti ja Šveitsi (stardis 15 !!! mägilast) ühiste katsevõistlustega siis oli tulemuseks 14. koht. Tagasihoidlik. Kui tehniliselt oli asi kontrolli all siis pettumuse valmistas füüsiline võimekus. Veel eelviimases KPs olin Erkki ja Markusega samal joonel, kuid ligi 25´´ kaotus viimasel etapil tekitas meie vahele selge puhvertsooni. Ma lihtsalt jooksin ennast kinni. Tundub, et momendil on üks käik veel puudu!
Lühiraja tulemused - http://www.okvoru.ee/html/index.html

Tavarada. 16,2 km (II ringi - 8,9km+7,3km) 21 KP

Kuna koondisekohta mul stardihetkel ei olnud siis üritasin ennast piisavalt „üles kütta“, et kindlustada see mille järele sai tuldud. Oli teada, et tuleb korralik rada. Valmistasin ennast ette raskeks võitluseks. Teist päeva järjest tegin korraliku, sellise kindla ja konservatiivse jooksu (mitte küll sellise millega võiks EMil rahule jääda). Lisaks mõningatele apsudele, tekitas juba teist päeva järjest probleeme füüsiline valmisolek. 60´ läks raskeks, 80´ peal oli seis juba nutune. Veeresin kuidagi lõpuni.




4 KP – tegin hea teevaliku (sain raja üle vaadata, teha esialgsed teevalikud), jooksin kuni KPni kõik nurgad täis, kuid siis hakkasin viimast 50 m. lõikama ja tegin rohelises ülearuse kaare. Kõik tundus nii lihtne! Viga 15´´.
5 KP – jooksin hea etapi, KP tundus lihtne. Eksisin kõige elementaarsema reegli vastu – enne KPd tuleb leida nn. „attack point“, olla keskendunud kuni tähiseni. Mina aga ormasin rohelisse SI pulk pikalt ees. Karistuseks hetkeline segadus, asukoha määramine teeraja peal ning meeleheitlik spurt (ülesmäge!) KPsse. Viga 45´´.
6 KP – kuna olin kahe eelmise punktiga eksinud, üritasin olla eriti tähelepanelik ja keskendunud. Just tänu sellele suutsin oma eksimuse kiiresti ära parandada. KPle lähenedes lugesin, et jooksin üle künka jalami, tegelikult aga allpool asuva nina. Viga 10´´.
Esimese ringi algus ja lõpp sujusid elegantselt. Tänu sellel hoidsin ringi lõpus 22´´ edu Olle ees. Teised konkurendid olid kõik samuti kahe minuti sees.



Kaardivahetusega vahetus ka maastik, teine ring joosti Kaperas. Sarnaselt esimesele ringile keskendusin orienteerumisele. Siiski tegin ringi alguses kaks halba teevalikut, mis maksid mulle kokku 40´´. 2 KPsse joostes lugesin lohakalt kaarti, selle tulemusena lõikasin üle raiesmikul asuva mäe. Seda risu ja tõusu oleks kindlasti pidanud vältima. Kohe järgmise etapi keskel eksisin uuesti. Liialt nurgelise ja seisakuid täis lahenduse oleks pidanud asendama sujuva liikumisega läbi mäesadula (mitte üle tipu!, nagu mina seda tegin) ning kasutama ära lagedat sood, mis tänu kevadele oli hästi joostav (selle asemel ronisin rohelisse!). 6 KPs leidsin enda üllatuseks ees Mareki. Kuigi valisime järgmisesse KPsse erineva teevaliku, saime poole etapi peal uuesti kokku. Sõbralikult käsikäes tulime ka lõpuni. Kuigi teise ringi aeg oli mul alles viies ei kaotanud ma parimatele üle 50´´. Olin tugeva treeningu teinud Olle järel teine, arvestades, et osadel meestel oli juba koondisekoht käes siis ei maksa seda tulemust väga ülehinnata.
Tavaraja tulemused - http://www.okvoru.ee/html/index.html

Mida siis enne EMi veel teha? Momendil tunnen, et suurim probleem on kiiruse puudumine. Õnneks on veel 19 päeva aega esimese stardini (8. mai, lühiraja eeljooks). Kavatsen seda aega kasutada teravuse leidmiseks. Enne EMi on plaanis kolm (öist)võistlust. Täna jooksen Tallinna öised MV siis Jüriöö ja Tiomila. Olen õnnelik, et saan Tiomilal joosta esimest vahetust, see on hea koht, kus tunnetada, kui kiiresti maailmaeliit metsas liigub. Loodan, et see võistlus äratab ka mind kevadunest üles. Kui kõik läheb planeeritult siis tahaks olla 1. mail ka Viljandi järve jooksu stardis. See jääks enne EMi viimaseks võistluseks. Lisaks võistlusstartidele üritan leida võimlusi teha paar individuaalset kaarditreeningut (nt. Rõõsa, Neeruti, Kõverjärve – võiksid läbitavuse osas sobida Kääriku/Otepääga) ja teritada jalga lõikudega. Palju enam selle väikse ajaga ei muuda.


Meenutus nädalavahetusest. Aadli K-punkti läbimas!

7 kommentaari:

Markus ütles ...

aadli selgelt "läbis" k-punkti:D

Erkki ütles ...

Närige, närige...
No, ei näinud kui nöör metsa ära keeras, kaarti ka ju vaja vaadata.

Viivi ütles ...

selliseid oli ka naisteklassis. Kui liikumisteid vaadata, tuleb kohe välja...
Ja vaheajad kõnelevad seda ka.
Aga mis sellest ikka, tappa sain ikka. Kui ikka o-da ei oska, pole metsa asja.

Andreas ütles ...

Aadli küll üritas kohtuniku "kingakarbiga" ära osta, õnneks siiski võidutses ausus ja maailm sai näha kuidas liidrid reegleid järgivad...
Rääkige parem, mis plaanid on EMiks valmistumisel! Või on see liialt konfidentsiaalne, et siin seda avaldada.
Üldse on mul jäänud mulje, et selle blogi võib kinni panna, kuna ega keegi siia eriti kirjutada ei taha.
Huvitav, mis seisus on Jürgeni jalg? Miks ei julgenud kõige treenitum tamm Pihl asuda lahingusse katsevõistluste tavarajal? Kas Kirti on seljatanud kaalu või kaal Kirti? Kas Marekil põllud küntud? Kas Aadel on juba Saue jalgpalliklubi ära ostnud? Rahvas ootab, nõuab...

Anonüümne ütles ...

Ei pane kinni! Aga ootame-nõuame küll, jah. Rahvas jääb ju muidu kängu, kui kõige kõvemad ka enam ei räägi, kuidas trennis läks..

!!

Jürgen ütles ...

Ma ei taha enne jüriööd konkurentidele rõõmu valmistada juttudega, kuidas ma põlve isegi nii palju liigutada, et konna ujuda, ei saa. Ainult krooli laksin kogu aeg. Jalgratta ja jooksu peale ei ole mõtet mõeldagi, kui ma tahan, et valus ei oleks.

Aga see tähendab ainult seda, et ma olen jüriööks paremini välja puhanud. Nii et need, kes korraks juba värisemise järgi jätsid, värisege edasi.

Erkki ütles ...

Pets, esimeses võistkonnas olid kõik terved mehed-naised. Tuleb kõvemini harjutada ja esimese võistkonna uks jalaga lahti lüüa!