19 august 2012

katki! come-back?

Eile jagati tavarajal EMV medaleid. Ma ei olnud stardis. Olen viimase nelja nädalaga jooksnud 16km. Need kõik see nädal ja jagatuna viie treeningkorra vahele. Tihe andmine. Sääre lihased jäid sellestki koormusest haigeks.
Jaanipäeval väänatud jalg ei pidanud MMil võistluspingele vastu. Trenne lasi teha aga siis kui oli vaja 110% anda siis murdus katki. Hea näite sellise juhtumi kohta andis olümpial meeste kolmikhüppes Bahama härrasmees Leevan Sands. Seotud põlv ei pidanud koormusele vastu ja murdus. Mul käisid teleka ees külmavärinad üle keha. Vastik.
Paranemine on olnud väga vaevaline. Esimene nädal nagu ei muutunud üldse paremas suunas. Siis hakkas vaikselt edenema. See nädal juba tegin selliseid kuni 3km pikkusi jooksuotsi. Tundus täitsa OK. Ainult, et põrutusega seotud lihased kuidagi nõrgaks jäänud.
Aga noh, tsiteerides klassikut da-fuck-sa-niisama-passid-into-da-actionisse. Ma ei passi niisama. Sukeldusin pea ees actionisse sisse. Kasutasin head võimalust ära ja sõitsin jalgrattaga nii palju kui hing ihkas. Ostsin uue ratta, et oleks parem veereda ja saaks mõne mõtekama trenni ka teha. Olen kõik vajalikuld treeningud üritanud ära teha jalgrattal. Nelja nädalaga olen umbes 1400km maha sõitnud. Kuradi raske. Pani velotuuridele kohe teistmoodi mõtlema. Ei julge praegu käsi vastu rinda tagudes väita, et suudaksin Tour de France läbida. Töö kõrvalt 1400 pole ka väga vähe aga nädal lühema ajaga 2000km rohkem tundub ka täiskohaga asja kallal olles uskumatu sooritusena. Rein, sa oled kõva käbi!!!
Tuleval nädalal käin proovin ka maastikul sörkimise ära. Loodetavasti on meeldiv. Esimese võistluse jooksen tõenäoliselt kolme nädala pärast Sõmerpalu looduse rüpes. Soome kivistel maastikel ei julge niipea veel startida aga Eesti pehme mets tundub piisavalt turvaline. Loodetavasti tuleb peale minu keegi veel EMV pikal rajal starti. Ei tahaks päris üksi joosta. Tulge kohale!
Tahaks pikalt mõtteid Olümpia ümber keerutada aga praegu kahjuks pole enam võimalik. Lühidalt ainult, et ilus oli vaadata, kui inimesed said rõõmustada aastatepikkuse raske töö tulemuste üle. Tahaks kaa... Ja olümpiamängude parim sportlik sooritus oli... Ei olnud Bolt, ei olnud Rudisha, ei olnud Phelps, ei olnud noor Leedu või Hiina tüdruk, ei olnud mõni laskesportlane kellest ma midagi ei tea. Selleks oli Galen Rupp. Tema 10000m oli lihtsalt fenomenaalne. FENOMENAALNE!

6 kommentaari:

Hannula-Katrin ütles ...

haha, tänks feimi eest ;)

Anonüümne ütles ...

Pets, tatoveeri endale käe peale: attitude boost on ülimega ja näen, et relax ja chill out ja küll tuleb. iga pühap käime jooksmas ka, mott tõuseb ja tean, et ma suudan ja oskan ja saan hakkama. nothing is impossible, seda näitavad ka kõik tööpäevad. kui tulebki nullikas, mis seal ikka, attitude, hours, demos ja control the controllables. sizzleri reis - here i come. im gonna work my ass off, aga sinna ma LÄHEN!

PS pikale tulen

Peeter ütles ...

Ma tatoveerisin - "Ära leina mind Vello!"

näär ütles ...

et teaks õigete koefitsientidega läbi korrutada, küsin et kas maantee või maastiku ratta soetasid?

Anonüümne ütles ...

Ma otsustan sinuga jala joonele panemise 30. augustil. Kui jooksen Cooperit üle 3800, siis pikale rajale ei tule.

Peeter ütles ...

Maantee. Ei saa ju maastikul hakkama. ja kui niikuinii mööda teed sõidad, miks teha seda maastikurattaga?