19 detsember 2010

Fännidele selgituseks

Kõik, kes täna vaatasid Vana-Aasta Jooksu tulemusi võivad mõelda, et mis lahti!? Mitte midagi pole lahti! Kõik on täpselt nii nagu planeeritud!
Täna jaksasin joosta 1,5km. Siis väsisid jalad nii pööraselt ära, et midagi polnud kiiremate vastu teha ja kui kuskil 2,5km peal üksi jäin, siis ei suutnud sundida ennast pingutama. Pulss jäi jooksuvõistluse kohta naeruväärselt madalaks (AVG169, MAX174) ja väsinud jalgadele tundus kinnitambitud lumigi ebamugavalt ebatasane.
Ma teadsin, et nii läheb aga siiski on kogu ülejäänud päeva kuradi ebamugav tunne sees olnud. Sportlane ikka. Tahaks edukalt esineda.
Kuidas ebaõnnestumine planeeritud oli? Kuna pidasin antud jooksuvõistlust piisavalt ebatähtsaks, siis võtsin seda võimalusena mõnusalt pühapäeva veeta ning ei muutnud oma plaane selle pärast üldse. Plaanid aga olid sellised, et võistlusele eelnes 7 päeva väga rasket ja väga 6,2km pikkusele maanteejooksule negatiivset mõju omavat treeningut. Miks need, 7 päeva sellised olid ma ei viitsi seletada. Igaüks võib loogikat sealt ise otsida.
"Kui ühele pildile sattusid korraga Stamina jooksjad ning Pets, siis sai mulle kõik ühtäkki selgeks. Tehnika, sammutihedus, kergus – kogu pildist moodustus mu teooria tervikuks." (http://jammvek.blogspot.com/2010/12/8-dnb-nord-panga-vana-aasta-jooks.html).
Sellist kriitikat on küll ebameeldiv saada, eriti arvestades kui palju olen viimase 2 aasta jooksul selle kallal tööd teinud. Aga see on paratamatu. Tean samas väga hästi, et see nii on. Töö käib! Heaks ei saa see tehnika kunagi aga paremaks loodetavasti läheb küll. Samas ütleks ülbitsedes, et lase kaks Stamina meest minuga lumisele Väikse-Munamäe tõusule!
Panen veel Simpsonilt šnitti võttes siia nädala kokkuvõtte. Pole küll nii põhjalik. Piinlik onju!? Une kvaliteet oli kogu nädala kuskil 3 tuuris, toit kuskil 4 tuuris. Une kestus kahjuks kuskil 7 tuuris, päeval magada ei õnnestunud. Saunas ei käinud, kaebusi pole ja kaal kõigub kuskil 78 ja 79 vahel. Taastumine trennidest üllatavalt hea. Parem kui 30 päeva tagasi.
Harjutage!

3 kommentaari:

Kaarel ütles ...

millised mahud... :O

eduardp ütles ...

Ärakukkumine liigkiire alguse pärast mõjub pärast alati halvasti.
Õige jooksurütm oli selles viimases muusikavideos olemas :)

Silver ütles ...

Loe Smiguni raamatut ja vaata, et Sa Katrin Smigunniks ei muutu. Võib-olla selline sage ja kõrge intensiivsus toob arengu aga võib-olla toob hoopis musta augu? Kas oled ikka kindel plaanis? Midagi raskemat kui lumes tõusu jooksmine on raske välja mõelda. Edu!