16 aprill 2010

Necessary Evil

On suunnistus ja on päiväsuunnistus! Ehk siis on orienteerumine ja on päevaorienteerumine. Selle mõttetera järgi elades on kevadeti keskmisest tihedamalt orienteerumisvõistlusi ja vähem päevaorienteerumist. Viimane neist oli Tallinna öine MV Kodasool.
Kodasoo on üks väga vähestest enam-vähem maastikest Põhja-Eestis ja seega ootasin pöidlad peos, et tehakse enam-vähem orienteerumisrada.
Tehti. Oli võimalus joosta väga heal rajal. Ma olen eestis suht vähe öiseid jooksnud ja enamasti ei kannata rada kriitikat. Positiivse poole pealt on meeles ainult aastal X Hiiumaal joostud EMV öine. Rohkem eriti nagu polegi. Kohati on öised rajad lausa masendavad.
Rada Kodasool oli igati OK. Ainult üks etapp oli väga labane aga kuna suutsin ka sellega viga teha, siis annan selle rajameistrile andeks.
Hea rada soosib häid orienteerujaid. Kahjuks olid neist kolmapäeval Kodasoole kohale tulnud väga vähesed. Andke andeks ülejäänud jooksjad aga tundub, et maksimaalselt üks.
Minu jooks kulges väga ebakindlalt. Alguses läksin nagu ikka jooksma, mitte orienteeruma. Karistasin ennast kohe ca 2,5 minutise lisahaagiga ja punkti võtsin koos kaks minutit hiljem startinud Trossmanniga. Sealt edasi oli ainult üks plaan, konkurendil hapnik kinni pigistada. Üritasin tempot nii kõrgele kruvida kui öine mets seda lubab. Lahti raputada ei õnnestunud aga hapnikku jäi mõttetegevuseks väheks. Viienda punkti suunas jooksin juba üksi, siiski oma füüsiliste võimete piire kombates. Mõne etapi järel rahunesin maha ja hakkasin selle tulemusel jälle vigu tegema ning ülejäänud rada läkski jälle paljude punktidega pudistades. Masendav! Taaskord meenutati mulle, et ilma harjutamata ei saa. 5,5min väärt aega jäi metsa. Liiga palju!



Homme joostakse järjekordne Jüriöö teatejooks. Lähen kindlasti starti vähema enesekindlusega, kui möödunud aastal. Samas eelmine aasta läks Tallina öistel veel hullemini. Niiet miski pole võimatu.
Konkurents tundub vähemalt paberi peal tihe olevat. Eks näis kuidas laupäeval kaardid mängitakse. Näljaseid mehi tuleb joonele kõvasti aga oluline on, kas leidub ka mõni näljane naine? Kas leidub?

Jüriöö rändauhinnad!

Et homses võistluses ellu jääda on vaja törts agressiivsust. Mõni sööb steroide, teine laseb endal üle kurgi tõmmata, mina laen ennast vana hea agressiivse muusikaga. Lubage esitleda, ansambel Body Count ja nende hittsingel Necessary Evil. Nautige kuni see on värske!

2 kommentaari:

Kerstin ütles ...

Ikka leidub, mina olen õhtul stardijoonel!

Grete ütles ...

Mis! Hirmsasti tahaks joosta, aga valel pool vett kogunete!