03 aprill 2009

Talv on läbi, kõik välja tirima!!!

Kui sügisel valdasid mind emotsioonid et 40 aastat pensonini siis nüüd on läinud natuke paremini ja ees ootab mind taaskord suvi vaba mehena. See annab võimaluse keskenduda vaid ühele asjale ja võimaluse seda ühte asja teha maksimaalselt hästi.
Möödunud talv oli minu jaoks erakordselt pikk ja enneolematult raske. Eelmine hooaeg õnnestus ettevalmistus hästi ja eelkõige seetõttu, et eelmisel talvel puudusid mul muud kohustused peale treenimise. Selle talve eesmärk oli sama mahtu ja kvaliteeti hoida. Seda tööd raskendas asjaolu, et pidin 8,5 tundi päevas olema tööl ja väga palju sellest ajast väljas, olenemata ilmast! Kogu talv möödus seetõttu kerges stressitingimuses. Ekspeatreener ütles tarkuse, et jooksja on kas väsinud või väga väsinud. Mina olin see talv ainult ühes olukorras – väga väsinud. Veebruari alguses andis keha korraks ka alla ja haigestusin. Sinna alla läks 3 nädalat head ettevalmistusaega kaduma. Küll aga sain haigusel õigel ajal jaole ja seetõttu vorm ei halvenenud, küll aga jäi ära 3 nädalat arengut. Nüüd on sellest juba päris palju möödas aga siiski pole ma seal kus ma tahaks juba olla. Oma osa siin mängib kindlasti liiga pikale veninud talv.
Teist korda oma elu jooksul üritasin ka märtsis natuke lõuna poolt abi otsida jooksu- ja ennekõike orienteerumiskiirusetõstmiseks. Läksin tervelt 2-3 kraadi lõuna poole Šotimaale. Kui esimene katse 2006 aastal ebaõnnestus kohati ligi 50cm paksuse lumevaiba tõttu, siis seekord tabasin kümnesse. Nädal aega paistis päike ja temperatuur kõikus 10-15 kraadi vahel. Mäed olid vapustavad! Maastikud, kaardid ja rajad viimase peal. Laagerdasime koos MS Parmaga Nethy Bridge nimelises külas ja trennid tegime enamasti koos GB koondisega, kellel oli seal 10 päevane laager ja kohal oli 30 jooksjat. Treeningud olid korralikult ette valmistatud, igal trennil konkreetne eesmärk. Hea oli näda kuidas töö koondise juures käima peaks.
Laager lõppes kahe võistlusega, millest esimene oli korralik 18,2km pikkune tavarada väga korralikul luitemaastikul ja teine oli 7,4km pikkune linnasprint Forrese linnas. Kahjuks on 16 tunnise jooksunädala lõpetuseks väga raske head võistlust joosta. Tehniliselt tegin vägagi OK jooksud aga füüsiline pool ei kandnud välja. Asjaolusid raskendas see, et ma ei tabanud tavarajal joogipunkte piisavalt hästi ja seega sain esimese joogi 91 minuti peal ehk siis umbes 30 minutise hilinemisega. Väga raskelt tuli see jooks.
Sellel nädalavahetusel avan siis lõplikult orienteerumishooaja ja sedapuhku soomes, kus on mõlemal päeval võimalus joosta korralikud lühirajad. Asjale lisab vürtsi see, et pühapäeval on stardis 151 meest. Ei oskagi mingeid sihte seada praegu omale. Puhtad ja kiired jooksud, ega muud midagi. Stardis on veel Aadli, Chief ja Markus. Nendega on ikka põhiline tirimine tõenäoliselt.
Eesti mullal teen kevadhooajal käputäis starte ainult. Loetlen üles, et kõik saaks ikka tulla mõõtu võtma. Tallinna Öine, Tallinna Sprint, Jüriöö, rohkem nagu polegi vist. Lisaks veel Nõmme Kevadjooksu 3km kross ja kui võimalus tekib siis tahaks üritada krossijooksu EMVl startida.

Kõigile siis tervat jalga ja külma pead!

Tavaraja tulemused
Tavaraja teevalikud

3 kommentaari:

Lauri ütles ...

Gristwood on taval ikka kova jätke olnud. Linnaralli on päris huvitavate valikutega.

Anonüümne ütles ...

Billnässi tulemus ju päris vinge :)

risto ütles ...

Linna kaart ja rajaplaneering on tõesti tegijad, tulemustel pole ka viga.