15 mai 2008

Rebel Yell

Kui 1984 aastal tollane superstaar Billy Idol selle lauluga välja tuli, ei osanud ta ilmselt arvatagi, kuidas seda lugu veel esitada saaks. Tehnika arenedes on paljud vanad lood leidnud endale uue kuue ja esitaja. Paljud neist on abitud katsed nimetutele bändidele nime teha, kuid mõned neist on fantastilised uuestisünnid, mis osutuvad edukaimaks ja muusikaliselt paremateks kui nende originaalid.
Rebel Yell ei olnud hitt päevast üks, kuid siiski jõudis ta juba Billy Idol-i esituses inimeste südametesse. Paljud on seda lugu cover-danud. Enda lapsepõlvest on mul meeles saksa reiviansambli Scooter versioon, mis ka aastal 2008 on minu kodu stereosüsteemist korduvalt kõlanud. Enamus cover-erid on siiski raskema muusika poole pealt, sest lugu sobib kõlaliselt sinna vapustavalt. Üks meeldejäävamaid versioone on ansambli HIM oma. HIM esitab regulaarselt Rebel Yelli oma kontserditel ja publik naudib seda täiel hingel. Kes tunnevad Billy Idol-i häält, tunnevad HIM-i solisti hääles kindlasti ära teatud sarnasusi. HIM-i video olen tänasesse artiklisse ka välja valinud näitena sellest suurepärasest loost.
HIM-i laulja Ville Valo hiilgab videos oma piiritu metroseksuaalsusega, võttes sisse poose mida ka endast lugu pidavad tütarlaste ansamblit endale kohati lubada ei saa. Eesti maakolkas taotaks tal kindlasti nahad kinni aga suurtel lavadel on Ville Valo vaieldamatult jumal. Ent siiski, kui Valo midagi ülde oskab, siis on see laulmine ja antud lugu annab talle suurepärase võimaluse seda välja näidata. Ja seda teeb ta vapustavalt...
"Miks antud lugu Tammede spordiblogisse üles panna?", te küsite. Sest kesise tervise, ja tiheda elugraafiku üheks pidevalt kuklasse hingavaks komponendiks on väsimus. Mina suudan väsimuse vastu võidelda ainult muusikaga. Õigel lugu õigel hektel tõmbab enesetunde piisavalt käima, et teha mida iganes.
Trennis on minu kaks elektroonilist kaaslast alati minu Polari käekell ja minu iPod Nano pleier. Päevast päeva ühel ja samal rajal jooksmine nõuab erilisi meetmeid, et trenn nauditavaks muuta. Muusika on kindlasti üks tõhusamaid neist.
Pleieris üritan alati lisaks uuele muusikale hoida ka teatud portsu muusikat, mis alati töötab. Ei hakka praegu saladuse loori tõstma aga on mõned lood, mis eriti hästi aitavad treeningu meeleolu tõsta. Nendest kirjutan tulevikus.
Muusikast veel nii palju, et minu jaoks on hea muusika kindlasti parem kui hea vestlus ja selle pärast meeldib ka treeningutel käia pigem üksi pleieriga, kui koos kaaslastega...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sa peaks rohkem selliseid artikleid kirjutama, näiteks mõnda kvaliteetajakirja. Sulg libiseb sul päris tõhusalt, mõnus lugeda lausa.

Unknown ütles ...

Peeter- hea lugemine !
Ütleme nii, et inspirereeriv ja kui sa suudaks sarnaseid motiveerivaid mõtte mõlgutusi postitada tihedamalt kui kvartalis korras.
-oleks mets varsti varjusurmas olevaid o jooksjaid pilgeni täis.
sest kõik see tundub juu vägagi lahe olevat.
noh scooter ja rebel yell ja