02 august 2006

MM - sprindi eeljooks

Rada 3,1 km, 20 KP, aeg 16.31, 21. koht (finaali koht – 54´´)

Kodutöö oli vilets. Ootasin hoopis teistsugust võistlust. Metsa põikas rada vaid hetkeks, võitlus käis spordirajatiste, Tivoli ning avatud pargi vahel. Sain kahel korral sprindile iseloomulike trikkidega tünga. Olen endas pettunud, et ei suutnud rajameistri nippe läbi näha. Olin selleks isegi valmis, kuid vähene sprindi kogemus maksis kätte. Samas, kui palju ma spetsiaalselt sprindi treeninguid teen? Minimaalselt. Eestis joostakse enamuses lihtsaid metsasprinte, mis pigem on lühi-lühirajad. PWT tüüpi sprinte, kus palju teevalikuid ning „lõkse“ peetakse vähe. Täna jäi sellest kogemusest puudu.

Eeljooksu kaart

Kuigi finaalikoht jäi ajaliselt kaugele oli see siiski reaalne. Tegin kaks suurt teevaliku viga. 4 KP asus velotrekil, ma ei lugenud välja, et punkti kõrvalt läks tunnel, mida kaudu oleks pääsenud trekilt minema. Ma lihtsalt ei suutnud seda välja lugeda. Kaotus 20´´-25´´. Teine eksimus tuli teel 14 KPsse. Ma ei leidnud sobivat teed lõbustuspargist välja. Lugesin jälle valesti ning pidin jooksma suure ringi. Loogiliselt mõeldes oleks pidanud mõistma, et sarnasest asutusest pääseb välja ainult piletikassade juurest, seal on reeglina suured väravad. Oleks pidanud kasutama sama väravat, millest sisenesin, tuttavat teed on alati lihtsam joosta. Seisakud ja atraktsioonide vahel tiirutamine maksis 30´´- 40´´. Lisaks veel paar koperdamist ja seisakut, kuid sellised eksimused käivad sprindi juurde. Lõbustuspargis oli palju KPsi, kiire jooksu pealt nende lugemine ja numbrite kontrollimine oli päris stressirohke. 15´´ oleks saanud seal parema keskendumise korral kokku hoida.

Füüsiline vorm ja tase oleks võimaldanud finaalis joosta (seal siiski midagi saavutamata). Kahjuks tõmbasin endale ise vee peale. Usun, et sprindi eeljooks oli hea soojendus enne põhilahingut.

Finaali kaart

Finaali rada oli võistluse parema jälgitavuse tõttu lihtsam, kui eeljooks. Tõelise thrilleri lõppvaatuses näitas oma taset Emil Wingstedt, kes võitis juba kuuenda tiitlivõistluste sprindi järjest. Sekundiga kaotas Daniel Hubmann ja talle 0,7 „kohalik“ Claus Bloch. Sander saavutas tippkonkurentsis suurepärase 33. koha. Hea algus suurteks tegudeks.

Tirijad.Hubmann,Wingstedt,Bloch""

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma ei tea, millest järeldus, et eeljooksudes lihtne rada. Minu kogemused ütlevad, et sprindis ja lühis on alati eeljooksud tehnilisemad. Eeljooksu rada tundub tõeliselt mõnus, igasugu tõmmekaid sisse pikitud ja finaali pikk etapp on väga lahe, ise oleks vist läinud täitsa vasakult.

terv. Rene

Anonüümne ütles ...

Mul Marekiga sama teooria, peast käis veel läbi, et sellel lõigul oleks edasisi etappe vahtinud. 8KP vasakult ja 9KP paremalt.
A laua taga muidugi hea targutada.
Ja pettumuse valmistas Annika või oli see ajakirjanik Tarvo näpukas "Finaaliks ei olnud ma valmistunud ja nii võtsin seda kui tüütut kohustust rada läbida", no mida kuradit.

terv. Rene
ps. Ants palus edasi öelda, et te olete päris kobedad.

Viivi ütles ...

Kahju jah et oma mehi-naisi ei saanud live's netis raadiosaatjaga jooksmas näha. See oli üsna huvitav vaatemäng.
Aga sedavõrd olete värskemad ja rohkem täis tahtmist midagi järgmistel päevadel korda saata.
Hoian pöialt!

Risto Kiilberg ütles ...

Krt, küll on ikka hea kodus laua ääres targutada onju :D Aga hästi panete ikkagi, küll tavarajal läheb paremini!

Andreas ütles ...

Viiendasse minekul oleks tõesti pidanud mööda suurt teed lajatama. Kõige olulisem, et oleks saanud teise pika etapi ära vaadata. Lõunapoolsest väravast mineku pluss oli, et nägi ära 12KP (sinna sain hea aja) ja võimaliku väljapääsu (kahjuks seda ei suutnud ma ära kasutada).
Finaalis oli pika etapi parim lahendus hipodroomi paremast väljapääsust läbi. Kõik lahendused ilma hipodroomita olid kaotused. Selle etapiga pandi ka palju paika. Järgmine oli ka oluline. Osad mehed ei suutnud viimases pesas kõiki KPsid üles leida.