11 juuli 2006

JWOC 98

Kaheksa aastat tagasi selgusid juunioride maailmameistrid šampusepealinnas Reims´is. Elades kaasa Mihkli, Timo ja Markuse teate triumfile, meenusid koheselt aastatetagused sündmused. Vaatamata kesistele tulemustele individuaaldistantsidel tundsime teates hetkeks poodiumilõhna. See oli fantastiline tunne ja tekitab hea emotsiooni ka täna. Peale esimest vahetust olime 5. kohal, kaotust liidrile (T. Gueorgiou!) 35´´. Teises vahetuses langesime seitsmendaks ning kaotasime kontakti liidritega, kuid kolmandast kohast lahutas meid 9´´. Ankrumees hoidis poole rajani lootust kõrgel, joostes kohtadel 4.-6. Kahjuks vajus siis kaardimajake kokku (kaardil 8-9 KP rajoon). Lõppkoht 15., seda pettumust aitas leevendada ainult banketil horvaatide poolt serveeritud „titanicud“ :)

Maailmameistriks tuli Rootsi, kooseisus Rikard Gunnarsson, Mats Troeng, Håkan Peterson. Mida ütlevad need nimed meile täna? Tõenäoliselt peale M. Troengi on teised enamusele tundmatud isikud, vaatamata sellele, et H. Peterson on 2002. aasta EMi sprindi meister. Ma loodan, et ajalugu ei kordu ning värskete ilmameistrite nimed figureerivad veel aastakümneid tulemuste tipus.

Mulle ka meeldis see MM. Lühiraja 18. koht jäi JWOC-il minu parimaks. Eriti magus on täna neid protokolle vaadata, kuna nii eeljooksus, kui ka finaalis õnnestus mul nülgida Anders Nordbergi skalp. Tegu, mida täna on äärmiselt raske korrata.


Teate I vahetus. Rada 6,94 km, aeg 43.59

4 kommentaari:

Andreas ütles ...

Butch, ma ei ole sinuga koos vist pärast seda enam teadet jooksnud. On mul õigus? Peaks sama võistkonnaga kunagi comebacki tegema. Kutsume konkurendid ka kohale, Rostrup ja horvaadid tuleks kindlasti heameelega:)
Selle teate kõige halenaljakam lugu oli see, et Marek jooksis mix võistkonnas (kaasas oli ainult neli meest) ja pääses metsa koos Butchiga ehk siis grupis, kus mängiti välja pronks. Mixid startisid enne (või pärast) õiget teadet, et ei segaks võistlust. Siiski sattus Marek täpselt samasse seltskonda. Marek tegi hea jooksu ja rebis P. Losmaniga (tšehhidele 5. koht) lõpusirgel. Ma ei mäleta, kas võitis või mitte, kuid enamus meie tolleaegseid konkurente tuli meid kohe hea koha puhul õnnitlema. Aga meie kangelane oli siis alles metsas.

Anonüümne ütles ...

Terekest Andreas

Saad palun eelmise postituse lühiradade kaardid uuesti ilma ü-tähte kasutamata üles laadida.

Tänud

Andreas ütles ...

Pätrik, hea tähelepanek!
Üritan seda teha. Mul on varem ka sarnane probleem olnud. Arvad, et selle allikaks täpitähed? Tundub mõistlik.
Mida tavaraja ja sprindi kaartidest arvad?

Anonüümne ütles ...

Lahe. Tavarada ja sprint ei pakkunud niivõrd huvi, kuna seal sa ei teinud nii meeletult viga. Käekirjast ei saa kahjuks küll midagi aru :)

Tirimisjõudu Taani! Ja O-Ringenile.