12 aprill 2006

Katsevõistluste eel

Laupäeval ja pühapäeval ootavad ees selle hooaja ühed tähtsamad stardid. Tabinas joostakse koondisekatsevõistlused – laupäeval lühirada ning pühapäeval tavarada. Eelmine nädalavahetus näitas, et koondisesse pürgijad on korralikult harjutanud ning sisemine konkurents on varasemate aastatega tunduvalt tihenenud. Väga positiivne nähtus. Eriti kihvt on näha nooremate tegijate jõulist esiletõusu. See näitab selgelt, et igaüks, kes tahab Eesti koondises joosta peab järjest tõsisemalt sporti suhtuma. Kindlasti on lähenev EM ja tihenenud konkurents ka mind oluliselt motiveerinud. Ma olen harjutanud mahuliselt rohkem, treeningud on olnud paremini läbi mõeldud ja tunduvalt kvalitatiivsemad, kui varasmatel hooaegadel. Tänu treenerite tandemi olemasolule olen paljudes treening nüanssides oma silmaringi laiendanud. Kõige rohkem on mind siiski edasi aidanud ühistreeningud Erkkiga – see pidev üksteisega konkureerimine ning utsitamine on olnud väga arendav. Oluline, et oleme koos teinud just raskemaid ja suuremat keskendumist nõudvaid treeninguid (nt. kiirustreeningud).

Ei mäleta, et oleksin paar aastat Eesti võistlustel nii mudas olnud, kui Pikakannus. 10. ja 7. koht ei ole kindlasti need, mille nimel on treenitud.(Minu jooksuteekond on näha RouteGadgetis - http://www.lsf.ee/Tulemused/RG/cgi-bin/reitti.cgi) Esimene päev rikkusin soorituse paari lollusega (lihtsalt ei suuda sogases vees kala püüda), teine päev jooksin kindla peale, et leida head orienteerumiserütm. Kuigi tulemus oli kesine ei ole halamiseks põhjust. Kiire ja tehniliselt lihtne maastik andis paljudele võimaluse. Usun, et tehniline ning füüsiliselt raskem maastik oleks mulle paremini sobinud. Samas on kogu ettevalmistus suunatud EMiks, selles teadmises ei saagi ma aprilli alguses teravas löögihoos olla .

Mida nädalavahetuselt oodata? Hea, et katsevõistlused toimuvad (nimetamisega kaasnevat „pori loopimist“ ei sooviks keegi), kahju, et tuleb joosta asendusmaastikul. Algselt plaanitud Vällamägi on tunduvalt sarnasem EMi metsadega ning nõuab kõvemat füüsilist ettevalmistust, kui valdavalt männimetsaga kaetud Tabina. Võistlussüsteem on karm. Kindlad kvalifitseerujad on mõlema distantsi neli paremat. Stardis on 20 tegelast, kellest vähemalt 10-14 nägu omavad häid võimalusi nelja hulka jooksmiseks. Kuna enamus kandideerijatest on EMiks tõsiselt (võimaluste piires) valmistanud siis tuleb nii mõnelgi tegijal tiitlivõistlust raja kõrvalt jälgida. Tuleb vihane võitlus. Rajal on agressiivne noorus ja kogenud kaardivägi, usun, et tulevases koondises on esindajaid mõlemast seltskonnast. Kuna minu eesmärgiks on EMil startida nii lühi-, kui tavarajal siis on mõlemad katsevõistluse stardid väga olulised. Maastik on tuttav, olen viimase kahe aastal Tabinal jooksnud kuus korda. Seega midagi üllatavat ees ei oota. Minu jaoks on võtmeküsimuseks leida sobiv orienteerumisrütm.

Meeste stardis on viis Tamme. Koondises seitse kohta. Kas oleks midagi ilusamat, kui enamuse meestekoondisest moodustaksid Saue Tammed?


Meenutus pühapäevast. Sportlased DBJ ja AK.

2 kommentaari:

Lauri ütles ...

See oleks küll midagi ilusaimate asjade killast, kui realistina näen ma siiski 3 tamme koonises. Aga et huvitav ja intreogeeriv nädalavahetus tuleb, selles pole ma arvan kellelgi kahtlusi

Erkki ütles ...

Tibusid loetakse jah peale jooksu aga ei ole kahtlustki, et Karjalaske sarnast konkurentsi ja julgeks öelda, et ka taset kevade kohta hästi ei mäletagi. Puudus ju veel ka palju olulisi tegijaid.
Katsevõislused tulevad ilmselt tihedad ning kõva konkurentsiga.