02 september 2005

Horsens OK treening

Kuna klubi esindajaid ei osale kohalikel võistlustel just väga palju (Taani lühirajal näiteks ainult 11 võistlejat), ei pidanud ma Horsens OK-d väga suureks klubiks. Tegelikult aga olevat neil liikmeid umbes 250 (aktiivseid küll "ainult" 80), millega ollakse Taani suurimate klubide seas. Linna lääneservas järve ääres on neil ka päris esinduslik klubimaja (EuVe omast ikka tunduvalt uhkem). Horsens OK on oluline tegija ka tuleva aasta MMi korraldamisel.

Teisipäeviti (ja laupäeviti) korraldatakse klubiliikmetele o-treeninguid linna ümbruse metsades. Kuna neid just väga palju ei ole, tuleb kõik olemasolev ära kasutada ja maastike kvaliteet on seega väga ebaühtlane. Kui eelmine nädal mängisime hullemate Tallinna ümbruse kaartide sarnases umbes 1 km x 750 m metsas rinnuni heinas ja nõgeses poolemeetriste kividega peitust, siis see nädal käidi välja päris korralik maastik — üle 50 m kõrgune suhteliselt lauge, aga rohkete nõlvavormidega mägi, kus mõned aastad jagasi isegi JFM lühirada peetud. Mets oli okaspuudega, kohati päris risune ja rohelistes kohtades ikka päris tihe. Püstviirutust tuleb ka tõsiselt võtta, põõsad on tunduvalt torkivamad kui meie omad.

Seekord jooksid umbes 40 kohalolnut ühte 3,3 km ringi kaks korda läbi, et näha, kui palju vigadega kaotatakse. Mina kaotasin palju, sest tegin esimesel ringil palju viga. Kui meil minnakse peale trenni koju pesema, siis siin tulevad kõik klubimajja kokku, kus saab pesta, süüa, juua ja taani keeles juttu ajada.

Eelmisest reedest saadik on mind ka mingi haigus kimbutanud, mis nüüdseks on lihtsalt hulluks köhaks taandunud. Kui enne oli mul kindel plaan pühapäeval Koldingisse (linn ~100 km lõunas) poolmaratoni jooksma minna, siis nüüd pean sellest ilmselt ikkagi loobuma. Tõenäoliselt on minu järgmine päris võistlus siin Taani pikk rada 18. septembril — nädal enne maratoni. Aga ma pole veel päris kindel, kas see on nii hea mõte.

Kuna keegi jättis mu fotoka arvutiga ühendamise juhtme koju, siis seekord ma kaarte ei näita. Võibolla mõne päeva pärast. Aga seni võite vaadata, kus ma üldse olen: http://maps.google.com/maps?ll=55.870688,9.887695&spn=0.048219,0.083985&t=k&hl=en

1 kommentaar:

Markus ütles ...

ma su artiklit küll ei lugenud, sest eesmärgiks on hoopis väikest reklaami teha: markuspuusepp.blogspot.com